Utisci i Reportaže Snow Team Vršac po peti put u ski centru Bansko

Snow Team Vršac po peti put u ski centru Bansko

Bansko | 20.02.2024. | Snow Team Vršac
Snow Team Bansko24 1 960x584

Za vreme državnog praznika Dana državnosti, Sretenje, za članove udruženja „Snow Team“ pripremili smo petodnevni aranžman u ski centru Bansko. Ovo nam je bio peti po redu, može se reći i jubilarni, organizovani odlazak u najbolji ski centar na Balkanu. Put Banskog iz Vršca i okoline u organizaciji udruženja krenulo je ukupno 70 osoba kako bi uživali u bogatoj ponudi koju ovaj ski centar nudi. Ukoliko ste ljubitelj skijanja, provoda i prijatnog okruženja Bansko je savršen izbor za vas.

I dok su ski centri u regionu imali nedostatak snežnog pokrivača, Bansko nam je ponudilo puno snega na stazama, vedro i sunčano vreme tokom svih dana boravka. Još jedna potvrda da je ski centar Bansko na vrhunskom nivou jeste i to što se na njemu održavaju ski i snoubord trke u okviru FIS internacionalnog kupa. Bansko raspolaže sa 75 kilometara uređenih staza koje su opremljene mašinama za osnežavanje. Najviša tačka ski centra nalazi se na 2.500 metara i nosi naziv Todorka sa koje pogled puca na dolinu u kojoj se ugnezdio grad Bansko. Najpoznatija ski staza je Tomba, duga preko dva i po kilometra, crne kategorije, sa visinskom razlikom od skoro 1.000 metara. I za kraj skijaškog dana tu je šest kilometara duga staza Bansko, koja kroz predivnu šumu vodi do samog mesta i početne stanice gondole.

Ljubazni domaćini kao i svakog puta do sada bili su izuzetno gostoljubivi i trudili su se da nam ispune svaku želju. Grad je ponudio mnoštvo sadržaja nakon skijaškog dana sa velikim izborom klubova, restorana i tradicionalnih mehana.

Raduje nas veliki broj novih članova koji su po prvi put stali na skije ili bord i to je ono što pokazuje da smo kao udruženje na dobrom putu. Utisci su više nego dobri i verujemo da smo nakon Banskog bogatiji za nekoliko novih članova koji će nas pratiti i u narednim sezonama. Za najmlađe članove priredili smo zabavu tokom koje su im podeljene diplome u znak uspešno završene ski obuke

Bansko nije samo skijalište, već je to i stari grad neobične lepote, sa velikim brojem muzeja i istorijskih atrakcija, kao takav upisan je na UNESCO listu svetske kulturne baštine. Iskustvo nam kaže da ko je jednom bio u Banskom, sigurno će se opet vratiti.

Udruženje „Snow Team“ nastoji da popularizuje skijanje i približi zainteresovanima ovaj sport i zdrav način života. Kroz naše aktivnosti prenosimo i promovišemo zdrav i kvalitetan život, rekreativno bavljenje sportom, podsticanje timskog duha i razvoj zdravih navika.


Dejan Manojlović
Sportsko udruženje skijaša „Snow Team“ Vršac

 

Galerija slika

Komentari