Sportovi Letnji skijaški sportovi

Letnji skijaški sportovi

alenmahmutovickamp italija2013300

Kasno proleće, leto i rana jesen su teški meseci za sve skijaše i snowboardere. Sneg se topi i čekanje na novu sezonu može biti zaista dugo. Srećom, postoji mnogo prilika za letnje dane koji mogu da zamene uobičajenu dozu skijanja ili snowboarda.

Najlakša, ali i najskuplja mogućnost je da otputujete na nekoliko lokacija gde se sneg nikada ne topi. Glečeri i zatvoreni ski centri nude mogućnosti skijanja tokom cele godine. Međutim, skijanje na glečerima tokom leta je prilično skupo, takođe i putovanje širom sveta da biste uživali u zimi tokom cele godine. Zatvoreni (Indoor) ski centri takođe ne odlikuju niske cene, a staze u njima nisu odgovarajuće strme i duge da bi pružile potpuno skijaško iskustvo.

Zato, kako biste bili u formi i tokom leta, evo liste mogućih sportskih aktivnosti koje nude sličnu vrstu iskustava poput skijanja ili snouborda.

Realno skijanje i snowboard

Skijanje na glečeru
Približno 36 skijališta nudi mogućnost skijanje na snegu tokom leta. Da, skijanje na glečerima je moguće. Iskustvo je prilično slično uobičajenom skijanju na snegu. Sneg je ledeniji, sunce jače, vreme se sve brže menja. Ali sve u svemu, to je vrhunsko skijaško iskustvo koje svako treba da proba.

Zatvoreni / Indoor ski centri
Prvi zatvoreni-indoor skijaški centar u Severnoj Americi otvoen je u decembru 2019. u Nju Džersiju. Evropa ima više od 30 zatvorenih skijališta. Ski Dubai je već odavno poznat. U Kini ima više od 3 zatvorene ski-hale. Finska je svetska sila u skijaškom trčanju u ski tunelima.


Water Ski Sports - Skijanje na vodi

Water Skis & Water Skiing -
Prebacujete težinu sa leve noge na desnu kada se okrećete na dve skije ili održavajte ravnotežu na snowbaordu. Skijanje na vodi je najbliže skijanju na snegu i snowboardu. Postoje neke suštinske razlike (kao što je potreba da se skijaš na vodi stalno vuče), ali za očuvanje mišićne memorije, skijanje na vodi je najbolja zamena za čisto skijanje.

SUP aka Stand-Up Paddleboards
Svi vaši mišići će biti povezani. Noge, ruke, trbušni mišići. Neće ostati nijedan mišić. Idealno za skijaše ili snowboardere. Laka vožnja po vodi, nema potrebe da zavisite od ski-lifta. Slobodu kretanja pohvaliće mladi snowboarderi, kretanje i upotrebu ruku hvaliće skijaši trčanja. Paddleboards su hit poslednjih nekoliko godina. Pridružite se hajpu i uživajte u jednom od najboljih sportova za letnje slobodno vreme.

Surfovanje i jedrenje na dasci
Nije iznenađenje da mnogi profesionalni snowboarderi surfuju na profesionalnom nivou tokom leta. Surfovanje je idealna aktivnost za snowboardere. Vežbaćete balansiranje i okretanje sa pomeranjem težine. Jedrenje na dasci je malo drugačije, ali ipak, snaga treba da dolazi iz vaših nogu. Štaviše, morate biti veoma fleksibilni da biste uživali u pravom vetru.

Vožnja kanuom i kajakom
Više volimo daske za veslanje, kanu ili kajak su takođe dobar izbor za putovanje na vodi. Spojićete snagu i sinhronizaciju svojih ruku na veliki način i to može biti prilično korisno u januaru na stazama za skijaško trčanje.


Skijaški sportovi


Roller skije
Nema boljeg treninga za ljubitelje skijaškog trčanja od korišćenja rolera tokom leta. Skoro isti pokret sa malom razlikom kada usporavate ili pokušavate da se zaustavite. Svi mišići koje povežete na snegu biće povezani i na roler skijama.

Roleri
Popularna letnja aktivnost se razlikuje od skijanja, ali ipak nudi dovoljno da se pripremite za zimu. Mnogo je lakše kupiti dobre i jeftine rolere nego skije za rolere. Takođe je lakše pronaći dobru stazu za vežbanje. Kočnice su očigledno deo opreme koje olakšavaju zaustavljanje kada je potrebno.

Skejt bordovi
Snouborderi koji žive daleko od jezera ili mora i ne mogu da idu na surfovanje tokom leta imaju još jednu mogućnost vežbanja. Skejtbord je svojevrsna subkultura, ali potrebno je mnogo rada da biste klizali kao profesionalci. Za održavanje ravnoteže, skakanje ili vožnju U-rampom potreban je poseban skup veština. Snouborderi bi trebalo da ih imaju sve, tako da ne oklevajte i pokušajte.


Alati za vežbanje u sezoni i van sezone

Balance Boards
Balance board - daska za balansiranje je jednostavna ideja, ali idealna za vežbanje za sve snowboardere, skejtbordere, surfere ili čak skijaše. Jača jezgro vašeg tela, poboljšava koordinaciju tela i stopala i pomaže u održavanju ravnoteže. Možete vežbati svuda (dnevni boravak, priroda, balkon,…) i bilo kada (leto, zima, sneg,…). Ove daske imaju niske cene i idealni su partneri za trening čak i za one koji se vraćaju nakon povreda.

          Izvor: Ski Pro Guru


Srodne strane
alpskedisciplinespust2ob.jpg
Alpski ski sportovi

     Ono što je isto u svim navedenim alpskim ski sporovima je korišćenje opreme, odnosno povezanost cipele i veza na taj način...

nordsport
Nоrdijski ski sportovi

Većina takmićenja u nordijskim sportovima se odvija pod okriljem* FIS - Međunarodne skijaške federacije*. Biatlon takmičenja organizuje* IBU - Međunarodna Biatlon Unija*. Karakteristično...

sbd44
Snowboard

Snowboard je poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove na skoro svim meridijanima. Priča o snowboardu...

wp slope style 8654250
Free Style ski sportovi

Nove vrste skija koje freestyleri koriste doveli su do zbližavanja dva 'nepomirljiva' tabora: skijaši i boarderi. No ovo zbližavanje nije nastalo iz...

bobsleigh555.jpg
Bob - Sankaški sportovi

Sankanje je način prelaženja strmih zaleđenih ili sneženih površina korišćenjem sanki u svrhu rekreacije ili zabave.

speedskate1
Klizački sportovi

Kliačiki sportovi se generalno mogu podeliti na: - Ekipne klizačke sportove u koje spadaju - Hokej na ledu i Karling - Pojedinače -...

olympiclogo
Olimpijska takmičenja

     Smatra se da su antičke olimpijske igre prvi put održane 776. p. n. e. u Olimpiji, u Grčkoj, i održavale su...