Sportovi Snowboard

Snowboard

Snowboard je poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove na skoro svim meridijanima. Priča o snowboardu i velikom broju varijacija koje ova sportska disciplina sadrži, daće priliku svim ljubiteljima belog sporta da se sa njima upoznaju, nauče osnovna pravila i u njima uživaju.

Do skoro, snowboard je bio rezervisan samo za poklonike dobre zabave na snegu koji su se ovim sportom bavili iz ljubavi, ali je za kratko vreme velika zainteresovanost za njega učinila da se uzdigne do nivoa svetske sportske euforije. Snowboard nije modni hit, ekscentričnost ili oznaka društvenog statusa. ono što ga čini jedinstvenim jeste slobodna vožnja i mogućnost da svaki takmičar izrazi sopstvenu individualnost.

Za razliku od tehnike skijanja, snowboard ne zahteva mnogo rutine i intenzivne koordinacije, te se zbog toga brže i lakše uči. Ipak ono što je dominantno prilikom izbora između snowboarda i skija je stil i način života koji ovaj sport podrazumeva. Ono što mlade posebno privlači jeste izazov i potreba za novim iskustvima. Zasićenost standardnim zimskim sportovima često kod radoznalih ljubitelja belog sporta rađa želju za "vratolomnim figurama", težim stazama i strmim liticama.

Snowboard je izazov i sinonim za vožnju po dubokom snegu i nesređenim stazama. Zbog toga je važno izgraditi dobru tehniku, a svaki takmičar vremenom u elemente snowboarda unosi vlastiti stil. Za sve to, potrebno je, naravno, vreme. Kako se svakim danom osvajaju sve teže staze, tako je i želja za snowboardom jača, sve dok vožnja ne preraste u pravu strast.

Na raznim snowboard dešavanjima često gostuju poznate rok grupe i di-džejevi koji svojim nastupima čine program zanimljivijim. Snowboard trke širom sveta prati odličan izbor muzike u rasponu od tehno, hausa, hip-hopa sve do najnovije produkcije elektronske muzike. Cilj ove novine je da se unese svežina u ustaljene forme zabave na snegu i stvori specifičan i prepoznatljiv ambijent u kome će se svi dobro zabaviti.

Zahtevan i težak, ali pun draži, snowboard je sport koji donosi novu vrstu prijatne panike. Zbog nje se nestrpljivo čeka svaki novi spust, traži teža staza ili dublji sneg. Snowboard je izazov. Zato mašti na volju, ali oprez!