Utisci i Reportaže Snow Team Vršac, na najelitnijem evropskom skijalištu Tri doline - Meribel 2024

Snow Team Vršac, na najelitnijem evropskom skijalištu Tri doline - Meribel 2024

Meribel, FRA | 28.02.2024. | Snow Team Vršac - Dejan Manojlović
SnowTeamVrsac 2024 1 1000x608

Tri doline predstavljaju osam ski centara koji su povezani zajedno jedinstvenom mrežom žičara i staza: Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, St Martin de Belleville, Val Thorens i Orelle.

Tri doline sačinjavaju planinska mesta Val Thorens, Les Menuires, Méribel i Courchevel. Ukupno imaju 600 km staza, ravnomerno raspoređenih na svako od ova četiri planinska mesta.

Teško je reći posle svega da vam je neka staza bila omiljena jer se uglavnom nema vremena za ponavljanje i vraćanje na iste staze.

Méribel je okružen četinarskom šumom, apartmani i hoteli svojom tipičnom arhitekturom i šarmom privlače posebnu pažnju. Méribel je poznat po velikom prometu skijaša i bordera koji prelaze između doline Belleville sa jedne i doline Courchevel sa druge strane.

Staze i žice su vrlo jasno označene tako da se nije lako izgubiti uprkos ogromnom prostoru koje ova ski oblast obuhvata. Staza ima svih vrsta i težina, od blagih i širokih za početnike, do strmih i izuzetno zahtevnih za ozbiljnije skijaše.

Staze su toliko prostrane i mnogobrojne da vrlo često tokom vožnje ostanete sami na stazi, osećaj je fenomenalan, potpuno sami na krovu Evrope. Staze su sjajno pripremljene zahvaljujući modernim sistemima osnežavanja i mnogobrojnim ratracima koji čitavu noć pripremaju staze da sledećeg dana budu besprekorne.

Ukoliko sebe smatrate strastvenim skijašem, ukoliko volite skijanje na puno dugačkih, širokih staza sa prirodnim snegom, ukoliko želite da budete na mestu na kojem je apsolutno sve u znaku skijanja, onda su Tri doline pravi izbor.

Ono što bismo izdvojili na kraju, je sjajno druženje koje se nastavljalo nakon celodnevnog skijanja i pored umora koji smo svi osećali.


     Dejan Manojlović
     Snow Team Vršac 

 

Komentari