Oprema Oprema za Alpsko skijanje Cipele Osećajte se udobno dok skijate!

Osećajte se udobno dok skijate!

1460626230 hotel termag 800

Termag Boot Pro - custom ski boot fitting

Naš osnovni cilj je da stvorimo najudobnije moguće ski pancerice za Vaša stopala koje će omogućiti bezbednije skijanje i bolje rezultate, bez obzira na nivo skijaške tehnike, bilo da je reč o rekreativnom skijašu ili profesionalcu. Naš stručan savet i usluga uz najnoviju tehnologiju i dugogodišnje radno iskustvo će Vam pomoći da lakše ostvarite svoje ambicije u sportu koji volite. Profesionalna analiza u našim prostorijama i na snegu.

SPECIJALIZOVANE SKI BOOT FITTING USLUGE
Termag BootPro je jedinstven koncept sportskih usluga na Balkanu sa fokusom na kompletnu “custom ski boot fitting uslugu”. Proizvodi koje nudimo su pažljivo birani da biste se osjećali zadovoljno i posebno dok skijate. Imena brand-ova su važna, ali naš glavni cilj je funkcionalnost, kvalitet i zagarantovana udobnost.

ANALIZA

Distribucija pritiska pod stopalima – Analiza položaja i držanje stopala:
 - Pregled stopala i osnove biomehanike sa sistemom za definisanje distribucije pritiska nam pomažu da jasno indentifikujemo njihov posturalni položaj.
 - Analiziramo položaj potkolenica, uzimamo u obzir ostale sportove kojima se bavite, i povrede iz prošlosti koje i dalje mogu imati negativan uticaj na Vaše svakodnevno kretanje.
 - Uzimamo otiske Vaših stopala da bismo tačno znali kolika je distribucija pritiska i koji delovi stopala i u kojoj meri trebaju adekvatnu potporu. U toku ove faze razmotrićemo Vaš posturalni stav. Anatomska građa stopala će biti analizirana da bi smo odredili potrebne uloške i odabrali model ski pancerice koji će odgovarati obliku i tipu Vaših stopala i potkolenica.

Ovaj proces se fokusira na oblik i širinu pete, širinu i veličinu skočnog zgloba, širinu srednjeg dijela stopala, most ili ris stopala, veličinu listnog mišića, mobilnost i fleksibilnost stopala, zglobova i ahilove tetive. Pokreti u savijanju potkolenice će biti provjereni da bismo ustanovili pronaciju, supinaciju ili neutralan položaj kod Vaših stopala.

Bolje skijanje u najveću ruku zavisi od kupovine odgovarajućih ski pancerica u kojima ćete se osjećati udobno, precizno i samim tim zadovoljno. Upravo zato Termag BootPro Vam posvećuje kvalitetno vreme da bi pronašli idealnu pancericu za Vas. Takođe, dok budemo birali ski pancerice postavićemo Vam bitna pitanja koja će nam pomoći da dođemo do pravog izbora:
 - Nivo skijanja i željeni ciljevi
 - Predhodni problemi u ski pancericama
 - Prošle i trenutne povrede

Ski Boot Fitting analiza je besplatna ukoliko kupujete ski pancerice u Termag BootPro-u.

100% ADAPTIRAJUĆI SKI ULOŠCI ILI CUSTOMMADE INSOLES

Adaptirajući ulošci su prvi korak u prilagođavanju ski pancerica prema obliku Vaših stopala. “Pancerice sa rafa ili izložbene police” su namenjene da odgovaraju prosečnom stopalu po njegovom obliku. Ovi skijaški ulošci su individualni jer preslikavaju u potpunosti oblik Vaših stopala. Oni čine čvrstu podlogu za Vaša stopala i telo. Stopala sa neadekvatnom potporom su kao kuća bez čvrstog temelja. Stopala tada propadaju u zaokretima i nepasuju pravilno u ski pancericama, što stvara prekomeran pritisak u pojedinim delovima, nepotrebno zamaranje i poteškoće sa stavom dok skijamo.

Ski ulošci povećavaju kontakt sa stopalima i unaprijeđuju propriocepciju - osećaj položaja sopstvenog tijela u prostoru i sposobnost mišića da odgovori na specifične, a često i neobične pozicije i situacije.

Zašto Termag BootPro ulošci?
 - Omogućavaju udobnije skijanje
 - Opuštaju ramena i mišiće
 - Osetno smanjuju pritisak u kičmi, kukovima, kolenima i skočnim zglobovima
 - Stabilizuju stopalo i smanjuju rizik od povreda (zglobovi, tetive i ligamenti)
 - Pospešuju cirkulaciju krvi u stopalima/toplija stopala zbog pravilnijeg položaja
 - Pravilnija distribucija pritiska na skijama - pomaze u otklanjanju neravnomjernog pritiska u stopalima
 - Preciznije skijanje
 - Ušteda energije/snage
 - Veće performanse i bolji rezultati

Adaptirajući sportski ulošci su obavezni kada kupujete ski pancerice kod nas. Svaki par ski pancerica ima posebno izrađene uloške koji preslikavaju oblik Vaših stopala. Zakazivanje termina za analizu i izradu adaptirajućih uložaka je obavezno da bismo Vam pružili vrhunsku uslugu kakvu zaslužujete.

Termag BootPro koristi specifične materijale i oblike za izradu personalnih ski uložaka da bi obezbijedili Vašim stopalima pravilnu potporu.

Šasija ski uloška

Omogućava potrebnu udobnost i fleksibilnost ispod svoda Vašeg stopala za udobnije i lakše skijanje.


Stabilizator uloška

Pospešuje šasiju, povećava potporu ispod Vaše pete, medijalni i lateralni deo svoda. Takođe, ovaj sloj materijala ublažava česta trenja i vibracije u pancericama dok skijate što omogućava veću udobnost i štedi Vam energiju.

Osnova našeg jedinstvenog custom ski boot fitting procesa je kvalitetan izbor sportskih uložaka, uključujući i 100% adaptirajuće uloške. Mi ćemo Vam omogućiti stabilnost stopala kroz koju ćete osetiti veću udobnost u obući i lakše doći do boljih rezultata u sportu kojim se bavite. Termag BootPro ulošci za Vaša stopala se ručno izrađuju u trajanju do 60 minuta.


SKI PANCERICE

 

Ulažemo dosta napora i vremena testirajući ski pancerice da bismo odredili njihov unutrašnji oblik, karakteristike na snijegu, funkcionalnost, dizajn i fleks ili tvrdoću. Naš osnovni cilj je imati neophodne modele ski pancerica sa kojima ćemo moći zadovoljiti svaki nivo skijaša, od početnika pa do naprednih skijaša i takmičara, i udovoljiti svim skijašima koji imaju poteškoće u pronalaženju idealne pancerice zbog oblika njihovih stopala, potkoljenica itd. Termag BootPro je oficijalan i ponosan distributer “Sidas Black Project” pancerica u koje spadaju Salomon, Lange i Head ski obuća. Sidas Black Project pancerice su poznate po najnovijoj tehnologiju pomoću koje se školjka formira prema obliku Vaših stopala i potkoljenice za samo 15 minuta.

Takođe, Sidas Black Project ski pancerice dalje personalizujemo sa 100% adaptirajućim unutrašnjim čizmama – PU ski boot liners.

Preporučićemo nekoliko modela pancerica koje najviše odgovaraju obliku Vaših potkoljenica i stopala, nivou skijanja, budućim skijaškim ciljevima i fizionomiji Vašeg tijela.

Imamo soluciju za svakog skijaša!

Personalizacija ski pancerica

Sve dok su ski pancerice jedinstvene po svom obliku, obimu i tvrdoći mi “razvlačimo” školjku pancerice, do 80% ski pancerica prilagođavamo stoplima na ovaj način. Takav način prilagođavanja omogućava odličan “fit” školjke oko stopala i podkolenice. Ova suptilna podešavanja su važna za postizanje idealanog osjećaja u njima dok skijate jer su stopala veoma osetljiva. Milimetarsko modifikovanje može napraviti ogromnu razliku između udobne i neudobne ski obuće. Naša savremena ski boot fitting presa efikasno i permanentno modifikuje pancerice stvaranjem ogromne količine pritiska na školjku.

Po potrebi, radimo i brušenje školjke pancerice radi boljeg osjećaja i veće udobnosti u njima.

Termag BootPro brine o detaljima da bi Vam obezbijedili potrebnu udobnost dok skijate.


Unutrašnje čizme sa dvokomponentnom penom ili Custom Foam Injected Liners

Materijale od kojih su sačinjene unutrašnje čizme u ski pancericama modifikujemo po potrebi, višak materijala se odstrani, ili se ubrizgava fleksibilna dvokomponentna pjena u specijalne unutrašnje čizme.

U ponudi imamo Sidas Black Project 100% adaptirajuce unutrašnje čizme u koje izlivamo specijalnu dvokomponentnu penu da bi se postigla maksimalna udobnost ili zadovoljili skijaši koji traže vrhunsku kontrolu i performanse u skijanju.

CANTING ILI BALANSIRANJE SKI PANCERICA

Da li ste se ikada zapitali zašto Vam skije nisu ravne na snegu dok vozite pravo ili zašto izvodite zaokrete lakše u jednu, u odnosu na drugu stranu? Canting je često rešenje za ovaj problem.

Nakon što smo izradili adaptirajuće ski uloške za Vaša stopala, možemo Vam dalje podesiti uglove na gornjem delu pancerica (canting) i omogućiti jednaku meru pritiska u njima što će se direktno odraziti na udobnije, preciznije i lakše skijanje. Termag BootPro nudi jedinstven koncept, brz i precizan postupak, u podešavanju ili korekciji ski pancerica prema geometriji Vaših potkolenica. Posedujemo jedinstven Ski Boot CLA instrument koji laserski precizno određuju ugao Vaših potkolenica u ski pancericama. Sa Ski Boot CLA-om određujemo da li su Vaše potkolenice, i ako jesu u kojoj meri, naklonjene prema unutrašnjoj ili spoljnoj ski oštrici tj. kantni.

Uzmite u obzir da većina canting problema nastaje od nedovoljno fleksibilnih ili nepravilno razvijenih mišića u nogama. Sve ovo direktno i negativno utiče na Vaš balans pod stopalima i uzrokuje prevelik napor i prebrz zamor u mišićima dok izvodite potrebne zaokrete na skijama.

Marcel Hirscher World Cup – Ski Boot CLA
Pogledajte članakKo je Termag BootPro?
Termag BootPro je specijalizovana skijaška laboratorija koja pruža usluge individualnog prilagođavanja skijaške obuće prema geometriji Vaših stopala i potkolenica.

Nudimo Vam provjerenu 100% personalizaciju ski pancerica i ostale sportske obuće.

Sa Vama delimo dugogodišnje iskustvo i znanje u sedećim sportovima: skijanje, trčanje, tenis, biciklizam i golf. Sport je za nas životni stil, delimo pozitivna i negativna iskustva kao rekreativci i profesionalci.

Promoter Boot Fitting-a za region i osnivač Termag BootPro-a je Bojan Antunović, stručno lice sa 15 godina radnog iskustva u custom ski boot fitting-u u razlicitim delovima svijeta. Bojan želi podeliti svoje iskustvo sa istomišljenicima koji gaje strast prema skijanju i prenijeti svoje ski boot fitting usluge na Jahorinu i region. Zaslužan je za osnivanje nekoliko, danas već uspešnih, custom ski boot fitting servisa u Japanu, Kanadi i Australiji. Bojan je visoko-kvalifikovan Master Boot Fitter, kao i aktivan trener alpskog skijanja koji poseduje trenerske kvalifikacije i iskustvo u radu sa skijašima po Australiji, Kanadi, Japanu i Evropi.

Da bi neko bio dobar u ovom poslu on prije svega treba da poznaje skijanje - tj. tehniku i biomehaniku u ovom sportu. Verujem da rešenje leži u pronalaženju idealnog fit-a u ski pancericama. ‘Idealan fit’ je optimalan balans između udobnosti i performansi u modernom skijanju. Da bi se to postiglo, potrebno je detaljno planiranje unapred, tačno znajući šta je problem kome se treba posvetiti, i primeniti odgovarajuće tehnike za efikasno rešavanje problema. Savremene tehnologije i materijali ski pancerica omogućavaju nam danas da lakše pronađemo udobnu, a pritom i dovoljno pouzdanu pancericu, koja uz minimalne izmene nudi “idealan fit” dok skijamo. Samo tako ćemo se osećati udobnijim, bezbednijim i izvodićemo zaokrete lakše bez obzira na uslove u kojima budemo skijali.

Uz pravilan savet stručnog lica i potrebne izmene na Vašim ski pancericama, imate proveren recept za udobnije i bolje skijanje.

        Bojan Antunović

Pozitivni smo, lako pristupačni i ispunjavamo Vaša očekivanja, iskreno brinemo da sve Termag BootPro mušterije budu zadovoljne prilikom posete.
MI ŽELIMO DA VAS ČUJEMO I RAZUMEMO!

Detaljnije:  http://termaghotel.com/boot-pro

 


Srodne strane
goyskimag 900x600
Kada je vreme za nove pancerice?

Nije lako utvrditi “rok trajanja” skijaških cipela. U zavisnosti od mnogo faktora (telesne težine i visine, stila skijanja, terena na kojima se...

skibootts 301x200
Skijaške cipele = Pancerice

Da li će vam skijanje biti uživanje ili patnja? Da li ćete precizno upravljati skijama ili će one ići gde one žele?...

skiboots 301x200
Izbor odgovarajućih pancerica

Za izbor pancerica pored novca treba odvojiti i dosta vremena i strpljenja. Veliki je broj skijaša koji su pancerice birali prema izgledu...

GripWalk 300x200
GRIPWALK® - Potvrđen kao ISO 23223 standard

01.09.2021. Međunarodna organizacija za standardizaciju dala je konačnu potvrdu Markerove patentirane tehnologije skijaških cipela GRIPWALK®. Zvanično će postati industrijski standard ove godine. Iako to nije...

langef6l
Cipele za alpsko skijanje

     Zovu ih i Pancerice i verovatno su najvažniji deo skijaške opreme.      Osnovna namena je da u kombinaciji sa udobnim termo čarapama...

bootfoot
Izbor ski cipele

     Da bismo tokom skijanja komande našeg tela, potkolenice i stopala najneposrednije preneli na skiju uz najmanji gubitak snage, moramo upotrebiti adekvatnu skijašku...

vacuum boo900x606
Fischer Vakuum-FIT ski cipele

Vakuum FIT, prve skijaške cipele koje stvarno uklapaju u stopalo. Vakuum FIT je patentirana tehnologija koja je nagrađena "European Ski Award" nagradom....

hfcs2x300x200a
Cipele sa zadnjim obuvanjem

Skijaške cipele sa zadnjim ulazom - obuvanjem napravile su revoluciju u opremi za skijanje 1980-ih i početkom 1990-ih. Prve takve ski cipele...

einlagenfraese3 neu
Šta je to i zašto BOOT FITTING

Ski pancerice su najvažni deo naše ski opreme. Bez odgovarajućeg osećaja u pancericama, vaša stopala će biti u grču, umorna, hladna, povređena...

fischer milan marko3
Šta sve treba znati o ski cipelama

Marko Špoljarić je predstavio ski cipele Fischer SOMA RC4-120 i dao više saveta o cipelama oupšte:

Forward300x200
Sistem koji vas tera napred

Uredaj koji vas zvukom obaveštava da niste dovoljno nagnuti napred u pancericama? Da, i to postoji! Uredaj se zove Forward Ski System...