Vesti Zimski EYOF Friuli Venezia Giulia 2023 - Srebrna medalja Luke Jakšića u brzom klizanju

Zimski EYOF Friuli Venezia Giulia 2023 - Srebrna medalja Luke Jakšića u brzom klizanju

Friuli Venezia Giulia | 29.01.2023. | oks.org.rs
Luka Jasic eyof2023 1200x730 logO

XVI Zimski Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) održan je u italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija u periodu od 22. do 28. januara 2023. godine. Na ovm takmičenju okupilo se 1300 mladih sportista iz 47 nacionalnih olimpijskih komiteta, koji su se nadmetali u ukupno 12 sportova.

XVI Zimski Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) Friuli Venecija Đulija 2023 završen je tradicionalnom ceremonijom zatvaranja. Kao i uvek, ceremonija zatvaranja imala je sve elemente olimpijskog protokola, uključujući i defile nosioca zastava. Zastavu Srbije nosila je mlada skijašica Sara Nendvih. Na ceremoniji otvaranja, ispred tima Srbija, nosilac zastave bio je Luka Jašić (brzo klizanje na kratkim stazama).

Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo troje mladih sportista, Luka Jašić, Sara Nendvih i Aleksa Lalić. Luka Jašić nastupao je u brzom klizanju na kratkim stazama, dok su se Sara Nendvih i Aleksa Lalić takmičili u alpskom skijanju. Mladi brzi klizač Luka Jašić postigao je istorijski uspeh na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Italiji osvojivši srebrnu medalju i dva 5. mesta. Ovo je prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom EYOF – u. Uz to, Luka Jašić je postao naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada.

Tim Srbija je ostvario izuzetan uspeh na ovogodišnjem zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih. Čestitam našem brzom klizaču Luki Jašiću, koji je ispisao istoriju osvojivši medalju za Srbiju na zimskom EYOF – u posle 16 godina. Takođe, čestitam i našim mladim skijašima, Sari i Aleksi, koji su sa ponosom predstavljali našu zemlju. Želim im puno uspeha u narednim godinama i takmičenjima koja ih očekuju. Mi, kao Tim Srbija, zaista ćemo pamtiti ovo takmičenje, i nadam se da ćemo na sledećem zimskom EYOF – u koji će biti održan u Gruziji 2025. godine napraviti još bolji rezultat“. – izjavila je Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za EYOF Friuli Venecija Đulija 2023, Nataša Janković.

     Izvor, foto: oks.org.rs


Komentari