Vesti Trebević, Sarajevo - Počela rekonstrukcija bob i sankaške staze

Trebević, Sarajevo - Počela rekonstrukcija bob i sankaške staze

Sarajevo | 06.07.2014. | radiosarajevo.ba
bob9467

Na Trebeviću je početkom jula meseca 2014. počela obnova sankaške i bob staze, čime će konačno biti realizovana dugogodišnja ideja Sankaškog saveza BiH i njegovog predsednika Senada Omanovića. U toku je prva faza obnove u kojoj će poslednjih 730 metara staze biti temeljno očišćeno. Reč je o delu staze od izlaza iz krivine 7 do ciljne ravnine. U drugoj fazi će biti zakrpljene rupe nastale ratnim razaranjima, saopšteno je iz Sankaškog saveza BiH.

Predviđeno je da se na bob i sankaškoj stazi održavaju treninzi na sankama sa točkovima. Međunaraodna sankaška federacija (FIL) i njen predsednik Josef Fendt odlučili su da daju veliku podršku ovom projektu. U tom cilju FIL će donirati 15 sanki na točkovima i kacige u vrednosti od 120.000 KM, dok je Sankaški savez uspeo osigurati značajnu donaciju u materijalu.

"To je jedna dugogodišnja ideja. Reč je o delu staze dužine 730 metara. Na Trebeviću ćemo dobiti regionalni trening centar za ovaj deo Jugoistočne Evrope", rekao je Senad Omanović, predsjednik SSBiH za Radio Sarajevo.

Obnovljena bob staza koristiće se za treninge mladih sportista, ali ujedno će njeni kapaciteti biti na raspolaganju i učenicima sarajevskih škola koji će tako ponovo imati nekada tradicionalna sankaška takmičenja.

''Sankaški savez će stazu koristiti za treninge naših juniora i kandidata za naredne Olimpijske igre. Poslužiće i učenicima, ovdje će se moći održavati školska takmičenja'', dodao je Omanović.

''Bob savez ne postoji od 2000. godine. Mi smo, nažalost, jedini predstavnik ove vrste sportova u BiH. Naš savez radi na jačanju kadrova, pokušavamo pronaći partnera kako bismo konačno dobili barem svoje prostorije. Opremu držimo po kućama, podrumima. "Radovi bi trebali biti završeni do kraja augusta meseca i već tada mogli bismo organizovati i prva takmičenja", zaključio je predsjednik Sankaškog saveza na kraju razgovora za Radio Sarajevo.

Komentari