Vesti Hajla i Štedim - Dejan Ljevnaić obišao buduće skijalište kod Rožaja

Hajla i Štedim - Dejan Ljevnaić obišao buduće skijalište kod Rožaja

Hajla i Štedim, Rožaje | 11.04.2019. | FB Ski centar Hajla
dzn 10.04.2019 rozaje 5a

Direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, direktor Olimpijskog centra Jahorina AD, Dejan Ljevnaić sa timom stručnjaka obišli su u sredu 10. aprila 2019. lokalitet Hajle i Štedima na kojem će biti izgrađena nova šestosed isklopiva žičara vrednosti 9 miliona eura.

Tender je već raspisan, a otvaranje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača je planiran za 24. april 2019.godine. Ubrzo će biti raspisan tender za izgradnju objekta bazne stanice vrednosti 1.5 mil eura, dok su radovi na pristupnom putu u toku.

Planirana je izgradnja ski staza, baznih stanica, pratećih objekata, elektroenergetske, saobraćajne, komunalne i ostale infrastrukture kao i nabavka opreme i mehanizacije te ostalih neophodnih elemenata za stavljanje u funkciju ski centra, objasnio je Popović dodajući da je Vlada kao prioritet prepoznala turističku valorizaciju Sjevernog regiona Crne Gore u cilju sveukupnog unapređenja razvoja tog područja te da će u naredne četiri godine u tu svrhu biti izdvojeno 140 miliona eura od kojih 18 miliona za projekat „Hajla Štedim“.

Predsednik opštine Ejup Nurković, rekao je u toku sastanka da turizam čini jednu od tri strateške grane privrede Rožaja i da opština poseduje izvanredne resurse za nen dalji razvoj. Predsednik je iznio zapažanje da valorizacija prirodnih potencijala na području opštine nije u dovoljnoj meri zastupljena te izrazio nadanje da će, uz upodobljavanje infrastrukture, Rožaje postati poznati turistički centar, što će, kako je zaključio, doprineti razvoju drugih privrednih aktivnosti.

Lokalna samouprava će pružiti punu podršku realizaciji svih projekata i svim budućim oblicima saradnje čiji je cilj dugoročni razvoj opštine Rožaje i poboljšanje kvaliteta životnih uslova građana, poruka je sa sastanka.

Popović i Ljevnaić su nakon sastanka, u pratnji predsjednika opštine i njegovih saradnika, obišli područje budućeg turističkog lokaliteta „Hajla i Štedim”. Tamo su ih dočekali potpredsednik planinarskog kluba "Ahmica" g-din Miho Pepić i menadžer Ski centra "Hajla" Dženis Nurković i na terenu ih bliže upoznali o potencijalima rožajskih planina a pre svega Štedima i Ahmice kao i lokaciji gdje je planirana izgradnja šestosed žičare.

    Izvor: FB Ski centar Hajla 

 

Galerija slika

Komentari