Oprema Nordijsko skijanje Trčite na skijama kao profesionalac

Trčite na skijama kao profesionalac

cold base bonding16 9retina 100x608

Skije Fischer Skate (za slobodni stil vožnje kliznim korakom) napravljene su za ozbiljne skijaše koji su spremni da dodaju novu tehniku u svoje klasične veštine ili da poboljšaju svoj već napredni nivo veština. 

 

Poređenje kliznih (Skate) i klasičnih (Classic) skija    

Oboje su podjednako dobar izbor za fitnes rekreativno skijanje, uživanje na otvorenom ili ulazak u takmičenja. To su jednostavno dve različite tehnike za koje je potreban drugačiji dizajn skija.  Skate skije su kraće. Skije skije imaju fleksibilniju tenziju i vrlo su torziono krute kako bi ravnomernije prenosile snagu i glatko klizale. Skate skije su osetljivije na temperaturu. Na primer, »Speedmax 3D Skate Cold Medium« skija dobro funkcioniše na -2 ° C i i manje, dok je »Carbonlite Skate Plus Medium« skija dizajnirana za -10 ° C i više  tempertature.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine Skate skija

Pravilna dužina skijanja je važan faktor u pronalaženju ispravne skije. Koristite »Fischer Product Finder« koji će pomoći da pronađete odgovarajuću dužinu skije. Uopšteno, ukoliko se nađete između dve moguće dužine, izaberite kraću skiju ako niste potpuno sigurni u svoju tehniku.
Fišer skije imaju fokus na smanjenu težinu radi lakšeg skijanja. Na primer, koristeći karbonska fiber vlakana u izradi »Carbonlite Skate Plus Stiff« skija održava težinu ispod 500 g. U ponudi je čitav asortiman Skate skija, sve do modela Svetskog kupa, poput »Speedmax 3D Skate Plus Stiff«.

Skate skijaške cipele i vezovi

Skate cipele (za slobodni stil vožnje kliznim korakom) obično imaju čvršći i deblji potplat od klasičnih Classic cipela (za klasični stil vožnje), jer je čisti prenos snage važniji od fleksibilnosti.
Skate vezovi su konstruisani sa tvrđom gumom, tako da skija ostale bliže podlozi kada se podigne sa snega. Ovo održava skije u boljem položaju za intenzivniji klizanje.
Fischer Skate skije nude prilagođavanje bez alata i jednostavano obuvanje cipele u vez, tako da više vremena trošite na skijanje, a ne na prilagođavanje opreme. 

Nega za skije

Baza skija stalno klizi kroz sneg ili je izložena dodatnom pritisku faza udaranja. Redovno mazanje voskom je važno za održavanje ove visoko kontaktne površine za konstantne performanse i održavanje stanja vaših skija. Na loše voskirane skije hvata se sneg na kliznu površinu i usporava vas. Neke skije, poput »RCS Skate Plus Medium«, prethodno su tretirane vrućim voskom i infracrvenim grejanjem, tako da su spremne za upotrebu bez početnog mazanja voskom. 
Trkački modeli Fischera napravljeni su sa dizajnom bočnih zidova koji klizaju, što omogućava mazanje voskom i bočnih vertikalnih strana skija za dodatno smanjenje trenja koje takmičarima često krade vreme i brzinu.
Fischer voskovi iz serije »Easy Care Wax« preporučuju se za mažu rekreativnih skija. Dizajnirani su da budu jednostavni za upotrebu.

Budite brzi, budite sigurni u Fischer 

Misija u Fischer-a je da inspiriše skijaše na stazi da se zaljube u svoj sport i pređu svoje trenutne lične granice. Omogućuje se skijašima Skate - slobodne tehnike vožnje da uživaju u svom sportu i da se izdignu na novi nivo korišćenjem najinovativnijih, pouzdanih i jednostavnih proizvoda. Uživajte u svom trkačkom treningu i maksimalno  trčite sa Fischerom.

    Izvor: https://www.fischersports.com/nordic

 


Srodne strane
alpinapak1425p
Oprema za Nordijsko skijanje

Od 1987 godine usvojen je novi standard *NNN - New Nordic Norm* za vezove i cipele.  Cipele iz NNN serije imaju integralni...

telemark6a
Oprema za telemark

     Telemark je svestrana skijaška disciplina, sa telemark okretima, klizačkim sekcijama i skokovima. Telemark stil okreta na skijama je nazvan po regionu...

skirollo250
Roller ski oprema za sve terene

Tehnologija i mogućnosti skijaške sportske opreme stalno napreduju. U tome ne izostaje i Roller-ski oprema, koja je nastala još 30 godina prošlog...