Ski Centri Bugarska Ostala Bugarska skijališta

Ostala Bugarska skijališta

bgski7a

Osim velikih planinskih odmarališta Bansko, Borovec i Pamporovo ima i mnogo drugih manjih mesta u Bugarskoj gde može da se skija. Ona imaju svoj šarm i predstavljaju novo iskustvo za sve ljubitelje ski sporta.

Ovi manji centri su međusobno različiti, manje ili više razvijeni i opremljeni. Evo nekih od njih ...

 

Vitoša
Ski centar Vitoša se nalazi na istoimenoj planini, a prostire se od 1.800  do 2.290 m/nv (Crni vrh). Udaljen je 22 Km od Sofije. Do ski terena vodi gondola Simenova - Aleko, a ispod crnog vrha se nalaze dva ski lifta.

Čepelare
Gradić na 1100 m/nv, 10 km udaljen od poznatijeg ski centra Pamporovo.
Ski centar "Mečij čal", koji je dobio ime po istoimenom vrhu na 1920m/nv, ima dve izvanredne ski staze, prva dužine 3.150m, a druga 5.250m, sto čini 8.400m neprekidnog skijanja.

Dobrinište
Selo se nalazi u podnožju planine Pirin u jugo-istočnom delu Razlog doline na 810 m/nv. Dobrinishte je udaljeno 165 kilometara od Sofije i 6 kilometara južno od Banskog. Ovde se nalazi najduža ski staza u Bufarskoj. Dobrinishte nudi dobre uslove za napredne, kao i za početnike skijaše. Ukupna dužinaski staza u ovom skijalištu je 7 km. Dvoser žičara se prostire od 1550 do 2500 m/nv.

Maljovica
Sportsko turistički centar Maljovica se nalazi u Maloviškoj dolini, na planini Rila, u ekološki čistom i zaštićenom rejonu. Udaljen je od Sofije 90km, a od zimskog centra Borovec 26km. Poseduje dve staze - crvenu (sidro) i crveno-crnu (tanjirača) - koje se nalaze na nadmorskoj visini od 1200m.

Paničište
Panichishte je skijalište na 1.350 m/nv, na nagranici Nacionalnog parka Rila. Nalazi se u blizini mesta Šepareva Banja, a nedaleko od grada Dupnica. To nije samo skijalište, već i sportsko - rekreativni centar za različite sportove. To je takođe jedno od najjeftiniji skijališta u Bugarskoj. Poseduje dva ski lifta i nekoliko liftova na konop za decu.

Semkovo
Planinski centar Semkovo, na jugoistočnim padinama planine Rila na 1600 m ispod najvišeg vrha na Balkanu, Musale, 160 km jugoistočno od Sofije. Od Banskog je udaljen 30 km. Na severnim obroncima, više hotela Rila nalazi se 7 ski staza...

http://semkovo-bg.com/winter.php

Uskoro detaljnije o svakom od ovih ski centara...

 


Srodne strane
banskologo250x188
Bansko

Od malog živopisnog mesta sa odličnim stazama i nekoliko nižerazrednih hotela, Bansko se je za samo deset godina dospelo na listu evropskih...

boroveclogo250x188
Borovec

Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Nalazi se na severnim padinama planine Rile ispod najvišeg planinskog vrha...

pamporovologo250
Pamporovo

Pamporovo je popularno skijalište u pokrajini Smoljan, južnoj Bugarskoj. To je jedno od najpoznatijih i najjužnijih skijališta u Jugoistočnoj Evropi. Okruženo je prelepom...