Istorija In memoriam Amar Garibović 1991 - 2010

Amar Garibović 1991 - 2010

amargaribovic250

     Olimpijac Srbije u nordijskim smučarskim disciplinama
     07. Septembar 2010.  U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 07.09.2010. godine, na auto putu Zagreb - Beograd, član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović je poginuo, dok se Amor Garibović nalazi u teškom stanju. Ostala dva člana kluba trener Murat Garibović i takmičar Ajlan Rastić su sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.
     Amar Garibović je kao član reprezentacije Srbije u nordijskim disciplinama bio deo olimpijskog tima koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine.

     Na FIS medjunarodnom takmičenju koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u Oroslavlju (Hrvatska) Amar Garibović je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.
     Smučarskom savezu Srbije i porodici izjave saučešća je pored ostalih uputio i Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper:
          It is with deep sadness that we have to learn about the tragic accident in which the young and hopeful athlete Amar Garibovic was killed.
          In the name of the International Ski Federation we express our sincere condolences to his family and the Ski Association of Serbia.


     Detaljnije na sajtu Smučarskog saveza Srbije ...
   
    Sve nastupe na FIS trkama pogledajte na linku . . .

Na Olimpijadi u Vankuveru 2010.Vest o smrti Amara Garibovića  preneli su:


Tragična smrt Amara Garibovića 
      Izvor: www.oks.org.rs

     08.09.2010. Amar Garibović reprezentativac Srbije u nordijskom skijanju nesrećno je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
     Amar je bio član Olimpijskog tima Srbije koji je ove godine predstavljao našu zemlju na Olimpijskim igrama u Vankuveru, a prethodnog vikenda učestvovao je na međunarodnom FIS takmičenju u roler skijanju u hrvatskom Oraslavlju, gde je osvojio srebrnu medalju.
     Njegovoj porodici, kao i Skijaškom savezu Srbije, predsednik OKS Vlade Divac uputio je u ime Predsedništva OKS i svoje lično ime izraze najdubljeg saučešća zbog prerane i tragične smrti Amara Garibovića.


 
 Skijaš poginuo na 19. rođendan!         Izvor: Pressonline.rs

     09.09.2010. Amar Garibović iz Sjenice, skijaški reprezentativac Srbije, poginuo je kada se kombi kojim se vraćao sa takmičenja prevrnuo na autoputu u Hrvatskoj. Povređeni Amarovi brat i otac i još jedan skijaš

Nesreća na autoputu Zagreb -Beograd...
Amar Garibović stradao kada je pukla guma na kombiju

     Amar Garibović iz Sjenice, skijaški reprezentativac Srbije, poginuo je na svoj 19. rođendan kada se prevrnuo kombi na autoputu Zagreb - Beograd u Hrvatskoj! U stravičnom udesu njegov brat Amor zadobio je teške povrede, dok su Amarov otac Murat i skijaš Ajlan Ristić lakše povređeni. Nesreća su dogodila u utorak oko 17.45 časova na autoputu Zagreb - Beograd nedaleko od Sredanaca. Amar Garibović vraćao se kombijem sa takmičenja Svetske skijaške federacije (FIS) koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u hrvatskom Oroslavlju, na kojem je osvojio srebrnu medalju.

     Amar preminuo na licu mesta
     - Do tragedije je došlo kada je na kombiju koji se kretao prema Lipovcu pukla jedna guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje se potom prevrnulo na bok. Amar je ispao iz kombija i preminuo na licu mesta, dok su četiri osobe iz kombija prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu. Amor Garibović je zadobio teške povrede, dok su Murat Garibović i Ajlan Ristić lakše povređeni. Vozač K. J. (37), bosanskohercegovački državljanin, prošao je bez povreda - saopštili su u hrvatskoj policiji.
     Amar Garibović je bio član reprezentacije Srbije i takmičio se u nordijskim disciplinama na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u kanadskom gradu Vankuveru.
     - Bio je jedan od najmlađih učesnika Igara. Garibović je bio veoma uspešan u nordijskim disciplinama. Gotovo da nije bilo ski-rol takmičenja u Srbiji i drugim jugoslovenskim republikama na kom nije učestvovao i zabeležio zapažene rezultata - rekla je novinarka iz Sjenice Selma Ljajić, Amarova prijateljica koja je pratila njegovu karijeru, i dodala:
     - Iako je na studije za fizičku kulturu nedavno otišao u Sarajevo i tamo postao član Smučarskog kluba „Širokača", Amar je ostao veran sjeničkom „Jelenku", ali i srpskoj reprezentaciji, pa je na takmičenjima u poslednje vreme predstavljao obe zemlje.
     Prema njenim rečima, u Sjenici su sa nevericom primili vest o smrti njihovog sugrađanina.
     - Šokirani smo! Naš Amar poginuo je na 19. rođendan - kaže Selma.
     Na popularnom internet portalu Fejsbuk, Amarovi prijatelji od trenutka kad su čuli vest izražavaju žaljenje.

OLIMPIJSKA NADA... Vlade Divac, Amar i njegov otac Murat bili su gosti Pressa

     - Sada plaču i nebo i zemlja, više te nema! Crn je život naš i tama oko njega, polako nam tinjaju duše kao pahulja što se topi na dlanu, kao kap rose na suncu, ali tvoja je duša nevina i čista - jedan je od tužnih komentara sa ove popularne mreže. A odmah ispod su čestitke, koje su isti ti drugovi Amaru upućivali istog dana, u utorak, na njegov devetnaesti rođendan!

     Tragedija sportske porodice
     Prijatelji kažu da je Amar krenuo stopama dede Hakije, koji je sa bratom Alijom bio jedan od osnivača Smučarskog kluba „Jelenak" u Sjenici.
     - Njegov otac Murat uspešno je nastavio da vodi klub i i bio je jedan od uspešnijih nordijaca, a sada je trener i selektor nordijske reprezentacije Srbije. On je predvodio srpske nordijce na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Amar je bio njegova velika nada - pričaju Sjeničani.
     Amarov najveći uspeh bilo je učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, gde je ostvario solidan rezultat.
     Z. MAKSIMOVIĆ

 


 Poginuo skijaš Amar Garibović           Izvor: B92.net

     07.09.2010. Srpski olimpijac na ovogodišnjim Igrama u Vankuveru Amar Garibović poginuo je u utorak u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb – Beograd.
U nesreći je njegov brat Amor Garibović teško povređen, dok su trener kluba Jelenak iz Sjenice Murat Garibović i skijaš Ajlan Rastić doživeli lakše povrede i zbrinuti su u bolnici.
     Garibović se u Vankuveru takmičio u skijaškom trčanju, a život je izgubio baš na svoj 19. rođendan.
     Prethodnog vikenda Garibović je učestvovao na međunarodnom FIS takmičenju u roler skijanju u hrvatskom Oraslavlju, gde je osvojio srebrnu medalju.
     U saopštenju izdatom povodom tragedije, Skijaški savez Srbije je izrazio duboko žaljenje i uputio saučešće porodici preminulog takmičara.

     Hrvatska novinska agencija Hina je ranije javila da je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 17.45 časova na južnoj traci autoputa Zagreb – Lipovac, prilikom sletanja kombija poginuo 19-godišnji srpski državljanin, a da su četiri osobe povređene. Šesti učesnik u saobraćajnoj nesreći, vozač K.J. (37), državljanin BiH, prošao je bez povreda.
     Nesreća se dogodila kad je vozač izgubio kontrolu nad kombijem registarskih oznaka BiH i s autoputa skliznuo u odvodni kanal.
  Poginuo olimpijac Amar Garibović        Izvor: Novosti.rs

     08. septembar 2010. Na autoputu Zagreb - Beograd poginuo je član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović. Srpski skijaš se vraćao iz Slovenije
     U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se u utorak dogodila na autoputu Zagreb - Beograd poginuo je član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović (19) i skijaški reprezentativac Srbije i učesnik ovogodišnjih Zimskih igara u Vankuveru, dok su četiri osobe teže i lakše povređene.
     U kombiju koji je prevozio skijaše iz Sjenice, a koji se iz nepoznatih razloga prevrnuo kod Slavonskog Broda, bili su i Amarov brat i reprezentativac Srbije Amor Garibović, koji je teško povređen, Amarov otac i trener Murat Garibović i skijaš Ajrlan Rastić koji su prošli sa lakšim povredama. Svi su zbrinuti u hrvatskim bolnicama.
     Kako je saopštio Skijaški savez Srbije, ekipa Jelenka vraćala se iz Slovenije sa takmičenja Svetske skijaške federacije u roler-skijanju na kom je Amar Garibović osvojio srebrnu medalju.

     Tužna vest da je u saobraćajnoj nesreći, na putu Zagreb - Beograd, poginuo Amar Garibović (19), skijaški reprezentativac Srbije i učesnik Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru zaprepastila je i rastužila Sjenicu, članove ovdašnjeg ski-kluba Jelenak, sve sportiste u ovom kraju i sve žitelje ovog dela Srbije. Skijaški klub Jelenak je ponos Sjenice, a na Olimpijskim igrama u Vankuveru imao je troje takmičara koji su predstavljali Srbiju. Zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu rukovodstva ekipe i trenera Murata Garibovića, mladići i devojke iz Sjenice, inače specijalisti za nordijsko trčanje i biatlon, pobeđivali su gde god su se pojavili. Amar Garibović je sa 18 godina postao olimpijac, a sudbina je htela da strada na svoj 19. rođendan.
     - Bio je divan momak i vrstan sportista, od njega su se tek očekivali veliki rezultati na raznim svetskim takmičenjima i Olimpijskim igrama u Sočiju. Upravo je bio upisao studije DIF-a u Sarajevu. Sudbina je htela da nas napusti najbolji među nama - kaže, jecajući, jedan od Amarovih drugova.


     TEŠKE POVREDE
Rukovodstvo Skijaškog saveza Srbije i Skijaškog kluba “Jelenak” činili su u sredu sve da teško povređenog Amora Garibovića prebace u Beograd na Vojno-medicinsku akademiju. Njegove povrede su vrlo ozbiljne i život mu je u opasnosti.

     DAN ŽALOSTI
U Hrvatsku je u sredu otputovalo rukovodstvo Skijaškog kluba Jelenak. Još se ne zna kada će biti sahranjen Amar Garibović, a u Sjenici je već otkazan deo priredbi, a dan sahrane vrsnog sportiste i mladića mogao bi biti i dan žalosti u Sjenici.
 

  U nesreći poginuo Amar Garibović, smučar iz Sjenice     Izvor: www.sjenica-info.com

     07.09.2010. Danas 07.09.2010 godine 17.45 sati jedna osoba poginula je u slijetanju kombija kod Sredanaca u blizini Slavonskog Broda (HR).
     Do nesreće je došlo kada je na kombiju koji se kretao prema Lipovcu pukala jedna guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a vozilo sletjelo u punoj brzini sa puta.
     U nesreći je poginuo 19-godišnji državljanin Srbije, dok su četiri osobe s teškim ozljedama prevezene u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu. 37-godišnji vozač K.J. iz BiH prošao je bez ozljeda.
     Prema zasad dostupnim informacijama, poginuo je nas sugrađanin, naša dika, naš olimpijac Amar Garibović.
     Amar je rođen u Sjenici 07.09.1991. god i danas mu je bio 19. rođendan.
     Danas je Sjenica ostala bez bez jednog od svojih najboljih sinova. U ovoj nesreći povrijeđen je i Amarov mlađi brat i otac Murat koji je inače selektor nordijske reprezentacije Srbije, i Ajlan Rastić. Svi povrijeđeni su van životne opasnosti.
     Skijaši su se vraćali sa takmičenja Svjetske skijaške federacije, koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u hrvatskom Oroslavlju, gdje je Amar Garibović osvojio srebrnu medalju.

http://www.youtube.com/watch?v=cWmOkZdLjEY
Pogledajte snimak Amarovog nastupa na ZOI u Vankuveru kao i nekoliko vijesti o njegovim sportskim aktivnostima na linkovima ispod (na snimku Amar je u crvenoj opremi)

Plakalović Mladen - Bosna ( plavo -83) Garibovic Amar - Srbija (crveno - 82)
Men's 15 km free cross-country skiing
 Poginuo skijaš Amar Garibović    Izvor: rts.rs

     08.09.2010. Skijaški reprezentativac Srbije Amar Garibović (19) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Beograd, a njegov kolega iz ekipe i brat Amor Garibović nalazi se u veoma teškom stanju.
     U saopštenju Skijaškog saveza Srbije navodi se da su u nesreći, koja se dogodila u utorak na autoputu Zagreb - Beograd, lakše povređeni trener skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Murat Garibović i skijaš Ajlan Ristić. Oni su sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.
     Na takmičenju Svetske skijaške federacije (FIS), koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u hrvatskom Oroslavlju, Amar Garibović je osvojio srebrnu medalju.
     Amar Garibović je bio član reprezentacije Srbije i takmičio se u nordijskim disciplinama na ovogodišnjim Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.
 IN MEMORIAM Amar Garibović            Izvor: danas.rs  

     08.09.2010. Beograd, Zagreb - Amar Garibović (19), član olimpijske reprezentacije Srbije na Zimskim olimpijskim igarama u Vankuveru, poginuo je u utorak u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Beograd kroz Hrvatsku, dok su četiri osobe povređene. Garibović je na FIS međunarodnom takmičenju u roler skijanju koje je proteklog vikenda održano u Oroslavlju (Hrvatska) osvojio srebrnu medalju, a stradao je na svoj 19. rođendan.
     Pored njega, u kombiju koji je sleteo sa puta, bili su njegov brat Amor Garibović, takođe član ekipe, koji je u teškom stanju, dok su lakše povređeni trener skijaškog kluba „Jelenak“ iz Sjenice Murat Garibović i skijaš Ajlan Ristić. Povređeni su zbrinuti u bolnicu u Slavonskom Brodu, dok je vozač K.J (37), državljanin BiH, ostao nepovređen. Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila kada je vozač izgubio kontrolu nad kombijem na južnoj traci autoputa Zagreb - Lipovac i skliznuo u odvodni kanal. U saopštenju izdatom povodom ove tragedije, Skijaški savez Srbije je izrazio duboko žaljenje i uputio saučešće porodici preminulog takmičara.
  Poginuo srpski olimpijac Amar Garibović          Izvor: sport.Blic.rs

     08. 09. 2010. Skijaški reprezentativac Srbije Amar Garibović poginuo je na svoj 19. rođendan u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Beograd, a njegov kolega iz ekipe i brat Amor Garibović nalazi se u veoma teškom stanju.
     U saopštenju Skijaškog saveza Srbije navodi se da su u nesreći koja se dogodila u utorak, na autoputu Zagreb - Beograd, lakše povređeni trener skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Murat Garibović i skijaš Ajlan Ristić.
     Oni su sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu. Na takmičenju Svetske skijaške federacije (FIS) koje je održano prošlog vikenda u roler skijanju u hrvatskom Oroslavlju, Amar Garibović je osvojio srebrnu medalju.
     Amar Garibović je bio član reprezentacije Srbije i takmičio se u nordijskim disciplinama na ovogodišnjim Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.


     Minut ćutanja povodom pogibije Amara Garibovića
     Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije održalo je danas sednicu, na kojoj je minutom ćutanja odata pošta članu naše reprezentacije na zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru Amaru Gariboviću, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.
     Predsednik OKS Vlade Divac obavestio je članove Predsedništva o tragičnoj smrti Garibovića, koji je samo dan ranije na FIS takmičenju u roler skijanju u hrvatskom Oraslavlju osvojio srebrnu medalju.
 Skijaš Amar Garibović poginuo u saobraćajki u Hrvatskoj    Izvor:  Tanjug

     U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila na autoputu Zagreb Beograd poginuo je član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović, dok je Amor Garibović teško povređen

Foto: OKS.ОRG.RS

     Smučarski savez Srbije saopštio je da su trener kluba Murat Garibović i takmičar Ajlan Rastić sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.
Amar Garibović je bio član reprezentacije Srbije u nordijskim disciplinama na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine.
     Na FIS međunarodnom takmičenju u roler skijanju koje je proteklog vikenda održano u Oroslavlju (Hrvatska), Amar Garibović je osvojio srebrnu medalju.
     U saopštenju izdatom povodom ove tragedije, Skijaški savez Srbije je izrazio duboko žaljenje i uputio saučešće porodici preminulog takmičara.
     Hina je ranije javila da je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 17,45 sati na južnoj traci autoputa Zagreb-Lipovac, prilikom sletanja kombija poginuo devetnaestogodišnji srpski državljanin, a da su četiri osobe povređene.
     Šesti učesnik u saobraćajnoj nesreći, vozač K.J (37), državljanin BiH, prošao je bez povreda.
Nesreća se dogodila kad je vozač izgubio kontrolu nad kombijem registarskih oznaka BiH i s autoputa skliznuo u odvodni kanal, navela je hrvatska novinska agencija.
 


 
Srbin poginuo u saobraćajki u Hrvatskoj 
      Izvor: Beta  

     08. septembar 2010. Državljanin Srbije A.G. (19) je poginuo, a četiri osobe su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Zagreb-Beograd kod Sredanaca.

Kombi se prevrnuo zbog pucanja gume (Foto:Index.hr)

     Nesreća se dogodila juče oko 18 sati, kada je vozač izgubio kontrolu nad kombijem sa registarskim oznakama Bosne i Hercegovine i sleteo s druma u odvodni kanal.
     Svi povređeni smešteni su u bolnicu u Slavonskom Brodu, dok je vozač kombija K.J. (37) prošao bez povreda.
     Pojedini mediji navode da je na kombiju koji se kretao prema Lipovcu pukla jedna guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem.
     Navodno su nastradali radili u Sloveniji, a putovali su kući u Odžak (BiH).
     Istraga policije o uzrocima nesreće je u toku.
                  Vest preneli:

                     www.skisavez.rs
                     www.oks.org.rs
                     www.b92.net/sport
                     www.danas.rs
                     www.beta.rs
                     www.nadlanu.com
                     www.studiob.rs
                     http://sport.blic.rs
                     www.glas-javnosti.rs
                     www.zurnal.rs
                     www.rts.rs
                     www.rtv.rs
                     www.slowwwenia.com
                     www.scsport.ba
                     http://glassrbije.org
                     www.kurir-info.rs
                     www.novosti.rs
                     www.sandzakinfo.net
                     http://sport.wp.pl
                     www.slobodnaevropa.org
                     www.skijanje.rs
                      . . .

 


Srodne strane
Dane Gegoj 2019 cb 300x200
Dane Gegoj 1958-2024

Skijaški svez Srbije je saopštio tužnu vest da je u utorak 02.januara 2024 na Kopaoniku iznenada preminuo dragi kolega, sportski radnik Dane...

Nikola trbenk 300x200
Nikola Štrbenk 1935 - 2023

Početkom novembra 2023. godine u 88. godini napustio nas je pionir skijaškog trčanja i biatlona u Novom Sadu, Vojvodini, Srbiji i Jugoslaviji...

Dimitrije Djorceski Caus 600x400
Dimitrije Đorčeski, Dime Čauš 1934-2023

Dimitrie Đorđeski, Dime-Čauš, najstariji član tetovskog planinarskog društva Ljuboten, istaknuti planinar i skijaš, preminuo je 15.11.2023. u 89. godini.

Janez Gorisek 300
arh. Janez Gorišek 1933-2023

Napustio nas je Janez Gorisek, arhitekta i slavni projektant smučarskih letaonica. 20.marta 2023. godine iz Ljubljane je stigla tužna vijest da je...

vukzivkovic 300x200
Vuk Živković 1973-2022

Vuk Živković je u poslednjih 10 i više godina ostavio dubok trag kako u našim srcima tako i u okviru Skijaškog saveza...

abadzic 300x200
Muhamed Abadžić 19xx-2022

Muhamed Abadžić, bivši Predsjednik Smučarskog saveza Jugoslavije, umro je u Brčkom 11.juna 2022.godine. Muhamed je, pored svojih profesionalnih obaveza bio angazovan kao...

dejan jaglicic 2 300x200
Dejan Jagličić 1968-2022

Dana 11.05.2022. godine izgubili smo dragog Dejana Jagličića - Deju. Dejan Jagličić je rođen u Sarajevu 19.09.1968 godine, i potiče iz sportske skijaške...

Slobodan Pavlovi 300x200
Slobodan Pavlović 1967-2021

Beogradski Ski Klub, sa tugom i nevericom, obaveštava svoje članove, trenere  i prijateljie Kluba... Izgubili smo našeg dugogodišnjeg člana, našeg Slobodana Pavlovića. Boban...

Bozic 300x200
prof.dr. Vladan Božić 1950 - 2021

Prof.dr. Vladan Božić 1950 - 2021 Skijaški savez Srbije je svojim članovima, skijašima saopštio da je u sredu, 14. jula 2021. godine...

Radomir ibali antenaM 600x400
Radomir Šibalić 1950 - 2020

Umro poznati crnogorski smučar Radomir Šibalić. Još jedno ime durmitorskog i crnogorskog skijanja preselilo se u sjećanja ljubitelja ovog sporta, poznanika i prijatelja. U...

Vladimir Panovski umro 06102020 3a
Vladimir Panovski 1946-2020

Vladimir Panovski (74), predsednik Skijaške federacije Makedonije, iznenada je preminuo u ponedeljak 05.10.2020. u Skoplju.

Jovo piroanac 300x200
Jovan Antić - Piroćanac 1938-2020

U Kragujevcu je 18. juna 2020, u 82. godini života, preminuo poznati sportski radnik, *Jovan Antić*, poznatiji kao *Jova piroćanac*. Bio je dugogodišnji...

miroslav beban lucic 300x200
Miroslav Lučić - Beban 1944-2020

*Napustio nas je 10. juna 2020. Miroslav Lučić - Beban*, skijaš iz pionirskog perioda razvoja takmičarskog alpskog skijanja kod nas. Beban je...

65677854 rtvslo si foto bobo
Janez Kocijančič 1941-2020

Predsednik Evropskog olimpijskog komiteta i dugogodišnji slovenački sportski funkcioner *Janez Kocijančič* preminuo je 01. jun 2020. u Ljubljani u 79. godini nakon teške...

refik jaja mkd 5 600x2
Refik Jahja 1937 - 2019

*Refik Jahja*, legenda i najbolji makedonski skijaš svih vremena preminuo je 24. Januara 2019 godine u 82 godini svog života! Rođen je...

Slobodan Mitrovi Kobi 300x200
Slobodan Mitrović Kobi 1934 - 2017

Slobodan Kobi Mitrović, poznati valjevski arhitekta i projektant modernog Kopaonika preminuo 13. februara 2017. godine u 83. godini. Kobi je bio jedan...

profesor Tomi 300x200
Vojo Tomić 1937-2017

U subotu 11. Februara 2017. je u bolnici Koševo u Sarajevu poslije kraće bolesti preminuo Vojo Tomić (1937) poznati profesor fizičkog vaspitanja,...

Boza Ilic300x200
prof.dr. Božidar Ilić 1933 - 2017

U Beogradu je u četvrtak 19. januara 2017. godine preminuo Prof. dr Božidar Ilić, dogogodišnji profesor Beogradskog univerziteta u penziji. Na fakultetu...

duskokorac 300x200
Duško Korać 1955 - 2016

U Beogradu je u ponedeljak 04. januara 2016, u ranim prepodnevnim satima, preminuo sportski TV komentator Duško Korać. Sportskom komentatoru RTS-a je pozlilo...

muratgaribovic300
Murat Garibović 1965 - 2015

Murat Garibović  08.09.1965. - 02.05.2015. Posle duge i teške bolesti, u Sjenici je na Ahiret u 50.godini preminuo Murat Garibović, osnivač, trener sjeničkog...

dzemko kop 600x400
Džemail Džemko Softić 1933 - 2014

Džemail Softić iz Nove Varoši bio je najstariji je aktivni skijaš u zlatarskom kraju, a i šire. Iako je bio na pragu...

abdulabajrami300
Abdula Bajrami 1964 - 2014

Abdula Bajrami, dugogodišnji trener Skijaškog kluba „Bakar“ iz Bora, poginuo je 5. septembra 2014. u saobraćajnoj nesreći na putu Paraćin – Zaječar, prilikom...

aco Boskovic 600x400
Aleksandar Aco Bošković 1931 - 2014

Povodom vijesti da nas je napustio i naš najbolji alpski skijaš svih vremena, smušarski sudija i trener, dugogodišnji član Sarajevskog smučarskog kluba “SSK”, ...

strel64977879a
Boris Strel 1959 - 2013

Boris Strel, jedan od najboljih smučara bivše Jugoslavije, rođen je 20.oktobra 1959. u Žirehu. Igru, druženje sa vršnjacima, izuzetan talenat za kretanje...

miso milenkovicsk goc
Miloš - Miša Milenković 1937 - 2007

     *Predsednik Smučarskog kluba Goč - Kraljevo od 1980. do 2007.*      Miša Milenkovićem se u društvenom i sportskom radu istakao kao...

ibali 3b
Vuk Šibalić (1938-2004)

*Vuk* *Šibalić*, prof. preminuo je 31. jula 2004. Vuk (Brankov) Šibalić je rođen 6. Maja 1938 godine na Pitominma kod Žabljaka. Osnovnu...

danijelbabic
Danijel Babić - Nane 1968 - 2003

Danijel Babić Nane je rođen u Sarajevu 1968. godine. Takmičio je kao član Sarajevskog skijaškog kluba (SSK). Bio je višetruki prvak BIH...

hariscuranoli 300x200
Haris Ćuranoli 1981 - 2002

     *Reprezentativac u alpskom skijanju* Dana 25.09.2002. godine tragicno je preminuo jugoslovenski takmičar u alpskom skijanju Haris Ćuranoli. Rodjen je 1981 u Prištini...

rastkocukic
prof.dr. Rastko Čukić 1938 - 2001

     *Dugogodišnji predsednik Smučarskog saveza Srbije*      05. Februara 2001, tragično je nastradao prof.dr. Rastko Čukić, dugogodišnji predsednik Smučarskog saveza Srbije, redovnii profesor Beogradskog...

mivanovic
Milan Ivanović 1957 - 2000

     *Generalni sekretar Smučarskog saveza Jugoslavije i Direktor alpskih reprezentacija.*      Jedan od najzaslužnijih za razvoj skijaškog sporta u Srbiji. A razvoj je...

mladenperun
Mladen Parun 1955 - 1999

     *Pionir snowboarda u Srbiji*      Kada spomenemo sportove manje zastupljene na našim postorima i borbu čoveka da oni dobiju zasluženo mesto, sigurno...

rokpetrovicn
Rok Petrović 1966 - 1993

Petrović je rođen 5. februar 1966. u Ljubljani, Slovenija. Sin je Krešimira Petrović, poznatog sportskog psihologa hrvatskog porekla. Njegov prvi uspeh u...