Vesti Zlatibor - Gondola se gradi planiranom dinamikom

Zlatibor - Gondola se gradi planiranom dinamikom

Zlatibor, Čajetina | 27.07.2018. | Gold gondola
Zlatiborskagondola14072018 592x360

Završava se postavljanjanje dalekovoda od centra Zlatibora do Ribničkog jezera, a zatim bi na lokaciji međustanice gondole trebalo da počne izgradnja trafo-stanice od dva megavata.

Očekivanja su da do kraja godine u građevinskom smislu bude kompletirana najznačajnija investicija opštine Čajetina, kaže za Vesti Bojana Božanić direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.

Do sada su izgrađene krajnja stanica na vrhu Tornika kao i polazna kod pijace u centru Zlatibora. Na lokaciji početne i krajnje stanice radi se na povezivanju instalacija u okviru kontrolnih kućica, a sve u saradnji sa ekspertima iz "Pome".

Sledeći korak je postavljanje stubova, ima ih ukupno 36, a to prdstavlja četvrtu i petu fazu izgradnje gondole.

Ovog leta se očekuje dobijanje dozvole za kompletnu trasu, za izgradnju međustanice i podizanje stubova, jer su rešeni problemi imovinsko pravne prirode - ističe direktorka Božanić.

Ono što predstavlja prepreku i dalje je pitanje imovine privatizovanog kombinata. Administrativni procesi u Republičkom geodetskom zavodu i pred Upravnim sudom traju dugo. Očekujemo da će resorno ministarstvo imati razumevanje... Izvođači radova su spremni i poslove mogu da ubrzaju u skladu sa vremenskim uslovima, kako bi ih završili do kraja kalendarske godine - istakla je Bojana Božanić, a prenose Vesti.

 

Komentari