Vesti Zlatibor - "Gold gondola" počinje sa radom, cena karte 1000 din

Zlatibor - "Gold gondola" počinje sa radom, cena karte 1000 din

Zlatibor | 10.01.2021. | goldgondola.rs
gondola zlatibor 100x608

Nakon pet godina od početka radova, “Gold gondola“ na Zlatiboru će primiti prve putnike, što predstavlja važan dan za ovaj turistički centar zapadne Srbije.

Zlatiborska gondola biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova.

Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u “Zlatiborskoj mobi“ imaće pravo na besplatnu vožnju.

Cenovnik
Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga “Gold gondole“, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu. Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara.

Radno vreme
Prodaja karata 8:00 – 15:00. Prva vožnja u toku dana počinje u 8:30 časova sa početne stanice, dok poslednja vožnja sa početne stanice startuje u 15:00 časova, a poslednja vožnja sa krajnje stanice u 16:00 časova.

Kovid procedura za korisnike usluga Gondole
Zbog aktuelne epidemiološke situacije, od početka rada će se sprovoditi sve propisane mere donete od strane nadležnih organa. Svi korisnici usluga gondole moraju obavezno koristiti zaštitne maske/bandane na svom licu prilikom pristupanja, silaska i korišćenja gondole za prevoz.

Putnici su dužni da se pridržavaju mera fizičke distance od minimum 1,5 metra kako u redu za čekanje na ukrcavanje u kabinu gondole, tako i u redu za kupovinu karata. Iste mere važe za početnu, međustanicu i krajnju stanicu. Neophodno je voditi računa da se izbegava bilo kakav nepotreban bliski kontakt sa drugim ljudima.

Takođe, kabine koje su predviđene za prevoz 10 lica, tokom trajanja epidemioloških mera prevoziće maksimalno 4 lica.

U kabinama gondole i u svim zatvorenim delovima objekta gondole, kao i prodajnim mestima, biće dostupna sredstva za dezinfekciju ruku. Sve kabine gondole biće u toku svakog dana minimalno dva puta dezinfikovane rastvorom koji uklanja 99,9% poznatih bakterija i virusa na tretiranim površinama, 100% su biorazgradivi, netoksični i PH neutralni i ne ostavljaju nikakave posledice na telu i koži.

Izvršni radnici gondole će u toku celog radnog vremena kontrolisati pridržavanje mera i upozoravati kosnike koji krše pravila. Svi korisnici koji ne budu poštovali epidemiološke mere, biće udaljeni iz reda i neće moći da se ukrcaju na instalaciju gondole.

 

Galerija slika

Komentari