Ski Centri Grčka Grčka skijališta

Grčka skijališta

skiing in greece map 300x200

Grčka je zemlja koja je sinonim za letovanje i razgledanje gradova. Malo je poznato pak da Grčka ima 22 ski-centra, 78 staza i 48 ski-liftova. Predstavljamo vam sedam najpoznatijih zimovališta u Grčkoj.

Parnasos

Na samo dva sata od Atine nalazi se možda i najpoznatije skijalište u Grčkoj. U prelepim predelima i zalasku sunca možete uživati sve do 20 časova do kada su otvorene staze. Najviše Atinjana zimuje ovde, a ako ste željni mira, ovo je idealno mesto do vas. Smeštaj potražite u Arahovi koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Vasilica

Jedno od prvih skijališta u Grčkoj u kojem je sneg najboljeg kvaliteta, a infrastruktura u potpunosti prilagođena skijanju. Nalazi se na severozapadu Grčke nedaleko od Mecova i smatra se povoljnim zimovalištem.

Kalavriton

Na samo 200 kilometara od Atine smešteno je jedno od najbolje organizovanih i najaktivnijih zimovališta u Grčkoj. Aktivnosti traju do kasno u noć, pa je tako večernje skijanje sastavni deo boravka na planini Helmos.

Kajmakčalan

U pitanju je najviše zimovalište u celoj Grčkoj (2.480 metara nadmorske visine) što znači sneg izuzetnog kvaliteta i najduža sezona. Obronci su široki, a padine blage.

3-5 Pigadia

Na samom severu Grčke nalazi se jako popularno skijalište po iimenu 3-5 Pigadija poznato po izuzetno kvalitetnom snegu, a zbog sigurnog snega tokom zimskih meseci ovde se organizuju mnoga međunarodna takmičenja u skijanju.

Veluhi

Skijalište koje se svake godine širi i unapređuje. Do njega se lako dolazi i nalazi se na samo 10 kilometara od Karpenisija.

Pilion

Na poluostrvu Pilion nalazi se istoimeni skijaški centar koji je poznat po niskim cenama. Idealno je za početnike – ima samo tri piste, nalazi se na niskoj nadmorskoj visini (1,421m), što znači da sezona traje kratko.

*Cena ski-pasa je 30 evra po danu


Srodne strane