Vesti Uni. Krasnoyarsk 2019 - Srpski skijaši odustali od daljih nastupa na Univerzijadi

Uni. Krasnoyarsk 2019 - Srpski skijaši odustali od daljih nastupa na Univerzijadi

Krasnoyarsk, RUS | 08.03.2019. | sputniknews.com
sr unu19

Srpski skijaši Rastko Blagojević i Mihajlo Đorđević završili su učešće na „Univerzijadi 2019“ u sibirskom gradu Krasnojarsku i već ujutru 06. marta, ranim letom, vraćatili su se u Srbiju, gde ih očekuje državno prvenstvo.

Srpski reprezentativci su se u utorak 05. marta 2019. takmičili u disciplini alpska kombinacija, koja predstavlja spoj super-džija i slaloma, ali nisu stigli do cilja.

Trećina takmičara je odustala od trke, među kojima su i naši skijaši, jer je staza bila dosta teška. Oni su odustali u slalomu, ali nismo razočarani jer je sve ovo bilo veliko iskustvo“, rekao je za Sputnjik trener Ljubiša Ignjatović.

Rastko Blagojević, višestruki državni prvak u alpskom skijanju, kaže da su utisci sa Univerzijade i iz Krasnojarska fantastični, uprkos tome što su izostale sportske pobede. Kako dodaje, boravak u Rusiji su morali da prekinu zbog prvenstva koje ih očekuje u našoj zemlji.

Iako muški deo reprezentacije napušta Rusiju, Srbija će i dalje imati svog predstavnika na Studentskim igrama u Krasnojarsku. Skijašica Viktorija Bolješić
nastavlja takmičenje i već 7. marta voziće veleslalom, a tri dana kasnije i slalom.

Univerzijada u Krasnojarsku trajaće do 12. marta. U takmičenjima učestvuje oko 3.000 studenata iz 59 zemalja. Takmiče se studenti starosti od 17 do 25 godina u 11 različitih sportova. Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju samo skijaši.

Za održavanje zimskih studentskih igara u Krasnojarsku su izgrađena 34 objekta sportske, saobraćajne i medicinske infrastrukture.


            sputniknews.com  Olivera Ikodinovicć

Komentari