Vesti Trail i MTB trke u ski centrima tokom leta 2016

Trail i MTB trke u ski centrima tokom leta 2016

Stara planina, Kopaonik, Jahorina | 19.05.2016. | web
trail2016 640x389


Planinski centri su već tradicionalno domaćini velikih trail trka. Skijaški centri Kopaonik, Stara planina i Jahorina biće poprišta sledećih Trail i MTB trka tokom ovog leta:

- 03 do 05. juna 2016
     - IV Ultra trail Stara planina 2016
- 30 do 31. jula 2016 (na žalost u isto vreme dve trke)
     - II Jahorina Ultra Trail 2016
     - I  Trail Race Kopaonik 2016
- 31. jula 2016
     - III MTB maraton „Tri strane Kopaonika“

Ultra trail Stara planina - Četvrto izdanje najteže planinske trke u Srbiji

Park prirode Stara planina i ove godine, po četvrti put, će biti domaćin jedne od najvećih planinskih trka u Srbiji. Ultra trail Stara planina održaće se u periodu od 03 do 05. juna na stazama dužine 19, 86 i 122 km u okviru Skyrunning lige Srbije. Prijave su zatvorene, a svoje učešće je potvrdilo 168 takmičara iz preko 10 zemalja što je 30% više nego prethodne godine. Povećano učešće takmičara iz inostranstva pokazuje da kvalitetni trkači i Evropa prepoznaju potencijale koje ovaj planinski masiv nudi za trail i skyrunning.

Start i cilj trka na 86 i 122 km koje se boduju za popularni Ultra trail Mon Blana je na Babinom zubu, dok staze prolaze kroz netaknute i divlje predele najčešće na 2000 m nadmorske visine. Visinska razlika koja očekuje takmičare na stazi od 122 km je oko 5600 m, što umnogome otežava čak i dvadesetčasovno trčanje u različitim vremenskim uslovima. Takmičari startuju u ponoć 03. juna dok se prvi takmičar na cilju očekuje za nekih 17 sati na distanci od 122km ili za manje od 10 sati na stazi od 86 km. Start trke na 19 km predvidjen je za 04. jun u 08h iz sela Crni vrh, dok staza preko Midzora, takmičare vodi do cilja na Babinom zubu.

Cilj organizatora, Skyrunning ascojacije Srbije i Savez ekstremnih sportova jeste da Stara planina i Ultra trail zauzmu zasluženo mesto na svetskoj mapi napoznatijih trka i destinacija za aktivan turizam.

          Za više informacija: http://www.skyrunning-serbia.com/ultratrailstaraplanina2016.html


 


Jahorina Ultra Trail 2016.

Planinarsko društvo Javorina u saradnji s partnerima organizuje drugo izdanje trke Jahorina Ultra-Trail® koje će se održati od 30. do 31. jula 2016. godine.
 
Jahorina Ultra-Trail® 2016 je trka koja će se odvijati na stazama različite dužine i na kojoj mogu učestvovati kako trkači rekreativci tako i profesionalni trkači. Trka je kao dvodnevni događaj koncipirana tako da svojim stazama poveže Jahorinu s drugim dijelovima BiH na način da je cilj svim stazama na istom mjestu na Jahorini (Hotel Bistrica) dok je startni prostor na različitim lokacijama.

Glavna i najteža trka ULTRA Trail će vas sa obale Drine odvesti preko Sjemeća, Borika, Glasinačkog polja i Romanije do olimpijske Jahorine.
    • start: Višegrad, 30. juli, 00:05h
    • cilj: Jahorina, hotel Bistrica
    • dužina: 125 km
    • cca 5100 m uspona
    • okrepne stanice: 9
    • vremenski limit: 33 sata
    • broj učesnika: max 100
    • 5 ITRA kvalifikacijskih bodova

          Više informacija o pravilima učešća i prijavi: www.jahorinatrail.com


 

Trail Race Kopaonik

Planinska trka "Trail race Kopaonik" održaće se u subotu 30. jula 2016. na terenima NP Kopaonik. Pred učesnicima će biti dve staze, jedna na 15km a druga na 7km, koje će prolaziti prelepim delovima nacionalnog parka preko Gobeljske padine, Mekih presedla, Crvenih i Jankovih bara. Blaga promena visinske razlike omogućiće svim ljubiteljima trčanja da uživaju predelima, prirodi i avanturi koja ih očekuje na Kopaoniku poslednjeg vikenda u julu mesecu.

Organizator trke je Sportsko Udruženje "Na Sve strane" a Trail race Kopaonik otvoren je za sve ljubitelje trčanja, a mi ujedno pozivamo i sve ljubitelje prirode, avanture, hajkinga i pešačenja da nam se pridruže na Kopaoniku.

          Sve informacije kao i link za prijave na: www.trailracekopaonik.com


 

MTB trka "Tri strane Kopaonika" - po treći put

Jedan dan. Tri strane. Jedinstvena trka brdskog biciklizma!

MTB maraton „Tri strane Kopaonika“ predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima. Obuhvatajući područje Nacionalnog parka Kopaonik, staza maratona prolazi kroz guste četinarske šume i šumske livade, a čini je kombinacija šumskih puteva, single track delova, predivnih i brzih spuštanja, kao i strmih i uzbudljivih uspona.

Ovo je događaj koji ne okuplja samo ljubitelje biciklizma, već sve one koji vole sport i prirodu, one koje pokreće adrenalin i one koji vole da pomeraju granice.

Zato, ukoliko želite da oslobodite svoj avanuristički duh i da iznova pobeđujete sami sebe, prijavite se za maraton „Tri strane Kopaonika“. Nudimo vam tri redovne kategorije u zavisnosti od nivoa spremnosti, kao i tipske kategorije kao što su štafeta, trka parova i korporativna trka parova. A uz to vam obećavamo mnogo uzbuđenja, pozitivne energije i druženja!

Najuzbudljivija biciklistička avantura zakazana je za 31. jul 2016. godine. Vidimo se na Kopaoniku!

          Informacije i prijave na:  www.tristraekopaonika.rs

 

Komentari