Vesti Splitboarding.rs - Novi sajt za sve koji traže netaknute snežne padine Balkana

Splitboarding.rs - Novi sajt za sve koji traže netaknute snežne padine Balkana

Prokletije | 27.01.2023. | splitboarding.rs
Bogievica Prokletije Photo Milan Radoji 1200x730 lg

Iako su planine u toku zime pokrivene snegom i ledom i odaju utisak opasnosti i nepristupačnosti, postoji način da baš u takvim uslovima, usred tog ledenog snežnog kraljevstva, doživite najlepše trenutke koji vam oduzimaju dah i trajno se utiskuju u sećanje...

Od nedavno, na internetu se pojavio sajt splitboarding.rs - novi portal za sve koji traže netaknute snežne padine Balkana.

Na našem govornom području ne postoji sajt sa korisnijim informacijama, pogotovo po pitanju edukacije i širine kad je u pitanju skitouring, splitboarding i backcountry.

Sajt je pokrenuo Marko Nikolić - a na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva - od 1985. na skijama, od 1996. na snowboardu, od 2012. na splitboardu.

Svojoj FB strani, Marko je naveo:
Dugo nam je trebalo, ali se ne sećam kada sam više uživao u nečemu. Sa puno ljubavi i zadovoljstva je rađeno na ovom sajtu da bi digli sve na viši nivo. Želimo da podelimo iskustvo sa drugima i razvijamo sport a ne samo ture.
Skoro deceniju (zimi) po bespuću Balkana špartam i logično je bilo da će se ovo desiti. Snaga je uvek u timu i konstantnoj edukaciji.
Hvala drugarima koji su nam bili podrška na više frontova za sve ove godine! Zato je sav (vanserijski) materijal mogao da ugleda "svetlost dana".


Verzija sajta na engleskom stiže naknadno.


      Naslovna fotografija: Bogićevica-Prokletije, autor: Milan Radojčić

      Izvor: https://splitboarding.rs  

      Na strani ovog sajta smo već pisali o Marku Nikoliću i Splitboard-u


Komentari