Vesti Sochi 2014 - Srbija će prvi put imati takmičara u snowboardu na Olimpijadi

Sochi 2014 - Srbija će prvi put imati takmičara u snowboardu na Olimpijadi

| 26.01.2014. | FB Team Serbia
nina micic521

Sjajna vest za srpski zimski sport. Nakon relokacije kvota za Soči, Srbija je dobila kvotu u snowboardu koju je ostvarila Nina Micic, najbolja srpska snouborderka. Srbija ce debitovati u ovom sportu na ZOI!

Micićeva je prošle nedelje objavila da se neće naći u Sočiju pošto zbog povrede nije uspela da izbori mesto.

Nina je u poslednji trenutak ipak dobila mesto na Zimskim olimpijskim igrama, a zbog ozbiljnosti povreda koje je doživela prošlog meseca bila joj je potrebna i dozvola lekara, koju je dobila.

Micićeva je tešku povredu leđa zadobila u bizarnoj nesreći koja se desila na trci Evropa kupa u austrijskom Lahtalu u decembru. Nina je bila na stazi kada je na nju pala skija sa žičare i udarila je u leđa, a ona je sa teškim povredama prebačena u bolnicu.

Srpskoj snouborderki će to biti prvo učešće na Olimpijskim igrama, pošto je propustila Vankuver pre četiri godine zbog povrede, iako je ispunila normu.

Pošto je Micićevoj potvrđeno mesto u Sočiju, to znači da će Srbija na Igrama, koje su na programu od 7. do 23. februara, imati predstavnike u pet sportova – alpskom skijanju, nordijskom skijanju, bijatlonu, bobu i snoubordu.

Bob
Srbija se kvalifikovala u bobu dvosedu i čevorosedu. Srbija će se po prvi put takmičiti u bobu dovsedu na ZOI. Prethodno je nas četvorosed ucestvovao na ZOI u Solt Lejk Sitiju 2002. i Vankuveru 2010.

Biatlon
Na Svetskom kupu u biatlonu u Italiji, Milanko Petrovic 63. u sprintu. Srpska stafeta Emir Hrkalovic, Milanko Petrovic, Damir Rastic, Edin Hodzic 21. Na IBU kupu u Nemackoj Damir Rastic 61. u sprintu, Edin Hodzic 74., Emir Hrkalovic 78.


         Izvor: FB strana - Team Serbia

 

Galerija slika

Komentari