Vesti Kopaonik - Evropa Balkan Kup i Otvoreno Prvenstvo Srbije 28.2. do 2.3.

Kopaonik - Evropa Balkan Kup i Otvoreno Prvenstvo Srbije 28.2. do 2.3.

Kopaonik | 26.02.2015. | skis.rs
eurobalkan640x389

U ski centru Kopaonik od 27. februara do 2. marta održaće se dva FIS takmičenja u alpskom skijanju Evrobalkan kup - FIS i Otvoreno Prvenstvo Srbije  FIS NC u disciplinama slalom i veleslalom u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trke će se organizovati na stazi Crna Duboka i od 25. februara ova staza će biti zatvorena za skijaše i bordere.

FIS tehnički delegat na ovim trkama je Matjaž Vrecl iz Slovenije. Organizatori su Ski klub Niš i Skijaški savez Srbije u saradnji sa JP Skijališta Srbije.

Program takmičenja je:
Evrobalkan kup
   - 27. februar - FIS Veleslalom
   - 28. februar - FIS Slalom
Otvoreno Prvenstvo Srbije
   - 01. mart - FIS NC Veleslalom
   - 02. mart - FIS NC Slalom
--------------------------------------------------------

27.02.2015. - Nakon Mokre Gore alpinci BiH Marko Sljivić i Sejla Merdanović su nadmasili konkurenciju i okitili se zlatnim medaljama u danasnjoj trci veleslaloma, "FIS Evrobalkan kup", na Kopaoniku.
Od srpskih takmičara Strahinja Stanišić osvojio je 3. mjesto i ostvario najbolje veleslalomske bodove u karijeri. Marko Vukićević zauzeo je 9. poziciju dok je Marko Stevović trku završio na 16. mjestu.
U trci devojaka, jedina srpska predstavnica Nina Mandić, nije zavrsila drugu vožnju.
Sutra je na programu trka slaloma!

Reprezentativac Srbije u skijanju, Strahinja Stanišić ističe da današnje treće mesto u veleslalomu na Kopaoniku početak dobrih rezultata. Strahinja je domaćem terenu na Kopaoniku došao do svojih najboljih veleslalomskih bodova u karijeri, gdje mu je rezultat od 2:23,46 bio dovoljan za treću poziciju.
- Danas je trka bila jako teška, i uslovi na stazi nisu bili baš najbolji. Magla je bila gusta, i skoro da se nije videla druga kapija. Drago mi je što su organizatori ipak uspeli da održe trku i što sam napravio najbolje veleslalomske bodove u karijeri i osvojio treće mesto – rekao je Stanišić i dodaje - Imao sam šanse i za bolji plasman, ali prva vožnja je ipak bila presudna, napravio sam nekoliko grešaka u ravnom delu staze i to me je mnogo koštalo. Druga vožnja je bila nešto bolja ostvario sam jako dobar plasman.

On ističe da dolazi u top formu, te čestita svom drugaru Marko Šljiviću na pobjedi.
- Mogu da kažem da je ovo tek početak dobrih rezultata i iako malo kasno, moja top forma dolazi u predstojećim danima, ima još dosta do kraja sezone. I naravno čestitam mom sugrađaninu i drugaru Marku Šljiviću na pobedi, skijao je na jako visokom nivou danas i odradio je odličan posao na prethodnim trkama – dodao je on.

 

Komentari