Vesti Inline Alpine slalom - Održano Otvoreno prvenstvo Vranja na Besnoj kobili

Inline Alpine slalom - Održano Otvoreno prvenstvo Vranja na Besnoj kobili

Besna kobila, Vranje | 05.09.2016. | SK Besna kobila
bk sept201601 640x389

Proteklog vikenda 03 i 04. septembra 2016. na Besnoj kobili je održano takmičenje u Inline Alpine slalom (na rolerima) - Otvoreno prvenstvo Vranja koje se boduje i za Inline kup Srbije 2016.

Vožene su dve trke u disciplini Inline Alpine Slalom iz kalendara Svetske roler federacije(FIRS). U subotu je vožen sallom, a u nedelju veleslalom. Trka je bila međunarodnog karaktera je su osim klubova iz Srbije ušestvovala i četiri kluba iz Poljske. Od Srpskih klubova ušestvovali su SK Oxigen iz Niša, skijaški-snoubord klub Stara planina iz Pirota, DAS Super junaci iz Knjaževca, SK Osa iz Kragujevca, SK Niš i domaćin skijaški klub Besna Kobila iz Vranja.

U kategorijama do 16 godina dominirali su roleraši skijaškog kluba Besna kobila, koji su u slalomu osvojili 4 zlata, 5 srebra i 5 bronzi dok su u veleslalpmu osvojili 6 zlata, 4 srebra i 6 bronzi. U starijim kategorijama najviše uspeha imali timovi iz Poljske.

Tehnički organizaor trke je bio Skijaški klub Besna Kobila iz Vranja uz pomoć klubova Oxigen iz Niša i Stara planina iz Pirota i uz pomoć Skijaškog saveza Srbije. Odlični domaćin ove manifestacije bilo je JP Skijalište Besna Kobila.

 - Organizacijom ovakvog takmičenja naš klub je dokazao da je dorastao velikim izazovima. Svojim delovanjem smo naš grad i našu zemlju upisali velikim slovima na roler mapu sveta. Pohvale za odličnu organizaciju, ljubaznost i srdačnost smo dobli od svih gostiju, a najviše prija pohvala od gostiju iz Poljske koji kažu da svaki od
pređenih 1600 kilometara vredi što su došli da upoznaju jednu prelepu zemlju i divne domaćine. Hvala svima koji su uzeli učešće u ove dve trke, a posebna zahvalnost ide roditeljima naših takmičara i prijateljima kluba koji su nasvojim leđima izneli najveći teret organizovanja ovako velikog takmičenja
- izjavio je Đorđe Dedinac predsecnik Ski kluba Besna kobila iz Vranja.

 

Galerija slika

Komentari