Vesti Goč, Kraljevo - U skijaške sadržaje se ulaže 30 miliona dinara

Goč, Kraljevo - U skijaške sadržaje se ulaže 30 miliona dinara

Goč, Kraljevo | 24.10.2018. | krug.rs
IMG9434a

Grad Kraljevo podneo je krajem jula ove godine zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju projekta “Izgradnja skijaških sadržaja na planini Goč”. Nakon što je Komisija za utvrđivanje predloga projekata za koje će biti odobrena bespovratna sredstva, pre svega za projekte razvoja turizma predložila da grad Kraljevo dobije 15 miliona dinara za realizaciju projekta, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić potpisao je ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija kojim se sredstva odobravaju za izgradnju ski lifta sa pratećom opremom.

Krajnji rok za završetak projekta u koji će i grad Kraljevo uložiti 15 miliona dinara, je devet meseci, što znači da bi Goč ski lift sa pratećom opremom trebalo da dobije do polovine juna 2019. godine.

EPS gradi podzemni dalekovod do Goča preko Sokolje, “Telekom” postavlja optički kabal…

- Imamo započete infrastrukturne projekte, sada i novac od Ministarstva trgovine i turizma. Mislim da će Goč imati sasvim drugu sliku u odnosu na pre i da će sva kraljevačka deca ići na Goč. Sa novim kapacitetima, novim izgledom, više neće biti nijednog razloga da iko govori da je bolje ići na neku drugu planinu - poručio je Terzić.

Gradonačelnik Terzić podseća da je, osim ovih sredstava, Kraljevo sa Vrnjačkom Banjom i Raškom konkurisalo kod Ministarstva zaduženog za mere populacione politike. Dve opštine i grad Kraljevo dobili su ukupno 47.000.000 dinara, od čega Kraljevo 27.000.000.

- Učešće grada u tom projektu je nešto više od pet miliona dinara, a novac je namenjen za opremanje vrtića na Beranovcu i za rekonstrukciju terena za košarku, rukomet i balon salu na Goču. Grad je iz tekuće budžetske rezerve izdvojio dodatnih 2,5 miliona dinara kako bi sva deca koja dolaze na Goč u školi u prirodi i na rekreativnu nastavu mogla da uživaju u novom paviljonu Dečjeg odmarališta „Goč“, koji je prošlog meseca primio prve goste i u korišćenju novih terena – ističe Terzić.

Nadamo se da će planini koju Kraljevčani i meštani okolnih opština vole i često su je posećivali, kako zbog zimskih radosti, tako i u drugim delovima godine, novi sadržaji vratiti nekadašnju posećenost i dovesti i one koji očekuju da ponuđeni turistički sadržaji budu dostojni prirodne lepote ove planine.

     Izvor: Krug.rs

 

Komentari