Vesti ELAN - Tri nova modela skija sa dizajnom iz vremena Ingemara Stenmarka

ELAN - Tri nova modela skija sa dizajnom iz vremena Ingemara Stenmarka

SLO | 06.03.2021. | nevasport.com
Glenn Plake Elan RC530

Ravne su poput uskih pantalona iz 80-ih, ali materijal od kojeg su izrađene imaju tehnologiju koja je više u skladu sa vremenom u kojoj se nalazimo. Naravno, ako se usudite da stanete na ove skije, moraćete se podsetiti stare tehnike vožnje!

80-e su poznate po ravnim skijama i jedinstvenim modnim trendovima. Skijališta su  bila preplavljena neonskim bojama, odgovarajućim krojevima i divljim stilovima koji su bili odraz skijaškog stava toga vremena.

80-e su takođe bile zlatno doba za Elana i njegove skije. Kada je predstavljen originalni Elan RC Comprex X, ovaj je model postao najprodavaniji ali se sve češnje vozila na svetskim trkačkim skijaškim stazama. Takmičari svetske klase poput Ingemara Stenmarka, Bojana Križaja i Mateje Svet sa ovim skijama ispod pancerica osvajali su Kristalne globuse i pobede u Svetskom kupu.

U ovo vreme kada Elan slavi 75 godina postojanja lansirali su tri nova modela i dizajnirali ih retro grafikom koja podseća na sezonu 1987/1988.:


Elan SLX Fusion
je karving skijanja za kratke i dinamične zavoje. 


Elan Wingman Fusion X skija je za uživanje na neuređenim planinskim padinama, ali i za odličan carving na uređenimski stazama.


Treći model Elan RC Comprex Flat je ravna skija kakvim se skijalo pre pojave karvinga. To su skije dizajnirane sa Comprex X tehnologijom, koja prema slovenačkom proizvođaču "omogućava precizan odziv i ubrzanje u zavoju, maksimalan kontakt s rubom i optimalno apsorbovanje vibracija. Skije imaju aluminijske gornje rubove, laminirana fiber vlakna i ojačanja od titana radi bolje torzione krutosti".

Elanovi dizajneri napravili su ponovo jedan od najpoznatijih modela u istoriji skijanja, ne samo u retro štampi na skijama, već i ravnom dizajnu i njegovim osobinama. Jednostavno, skija za one dobre skijaše stare škole, za vožnju na uređenim stazama.

Cena im je 500 eura, a dolaze sa ružičastim vezovima iz osamdesetih godina.


     Izvor: www.nevasport.com

 

Komentari