Vesti Biatlon - Milkanko Petrović na pripremama u Banskom

Biatlon - Milkanko Petrović na pripremama u Banskom

Bansko, BUL | 04.08.2013. | skijanje.rs
ccolimptimsrb2013800

Nakon nastupa na Biatlon letnjem IBU Svetskom prvenstvu i odličnog plasmana na 5 mesto, a zatim kraćeg odmora u rodnom gradu Sjenici, najuspešniji biatlonac Srbije Milanko Petrović je nastavio sa pripremama za predstojeću sezonu i ZOI u Sočiju.

Milanko se od 3. avgusta 2013. sa trenerom Tihomirom Milosavljevićem nalazi u Bugarskoj u ski centru Bansko.
Na ovim visinskim pripremama, pored treninga skijaškog trčanja u letnjoj varijanti sa roller skijama, treniraće i gađanje na strelištu koje se nalazi na 1650 m nadmorske visine.

Sa njima su na ovim pripremama i dve naše mlade devojke, takmičarke u skijaškom trčanju, Ivana Kovačević ('94) članica kluba Lavina, najbolje plasirana srpska takmičarka na FIS rang listi, kao i najmladja takmičarka a velika nada nordijskog skijanja Anja Ilić ('98), članica kluba Zvezda sa Zlatibora.
Već tradicionalno, i makedonski biatlon reprezentativac Darko Damjanovski trenira zajedno sa Milankom.

Na ovim pripremama ostaju narednih 20 dana, do 24. avgusta. U ovom periodu se u u Banskom održavaju i dva letnja biatlon takmičenja Balkan kup i Slavija kup koji će biti dodatna provera pripremljenosti.

"Kao i svake godine pokazalo se da Bansko je dobar centar za naše pripreme, a pored toga i ljudi oko nas su nas prihvatili kao domaće i pružaju nam pomoć kad god to zatreba u svim pogledima" izjavio je za ski portal Skijanje.rs Milanko Petrović.

Na žalosta Biatlon savez i dalje nema razumevanja za najboljeg takmičara. "Troškove snosimo sami pa nam to Olimpiski komitet Srbije refundira od Olimpijske školarine prema programu priprema za ZOI Sochi 2014" - naveo je na Milanko Petrović.

Ivana i Ana su na ovim pripremama o trošku roditelja i klubova čiji su članovi.

 

 

Galerija slika

Komentari