Ski Centri Slovenija Kranjska Gora Biser na sunčanoj strani Alpa

Biser na sunčanoj strani Alpa

kranjska vn

Kranjska Gora - Biser na sunčanoj strani Alpa

Najpopularnija zimska turistička destinacija u Sloveniji, Kranjska Gora, blizu granice sa Austrijom i Italijom, u blizini je Nacionalnog parka Triglav na jugu. Od padina Vitranca do Planice, na nadmorskoj visini od 800 do 1.215 m, smestio se ski centar koji svojom ponudom konkuriše austrijskim i italijanskim destinacijama. Impozantni šumoviti vrhovi Julijskih Alpa koji se protežu od Mojstrana do Rateče i skijaški tereni privlače i alpiniste i skijaše.

Od 20 km vrhunski uređenih staza, tri su plave, pet crvenih i četiri crne, a tu je i oko 40 km prostranih staza za skijaško trčanje i adrenalinsko nordijsko hodanje. Pored noćnog skijanja, organizovano je i skijanje za avanturiste, izvan staze, sa grebena Julijskih Alpa. U podnožju skijališta, na Snežnoj plaži smešteni su kafići, restorani i terase kao i desetak hotela. Stanje na skijalištu možete da proverite preko „veb” kamera.

 Ski liftovi su veoma pristupačni jer su blizu međunarodnih puteva, a zbog njihove visine (najniža tačka je 813 m) vremenski uslovi su povoljni, a snežni pokrivač bogat. Staze su pogodne za sve nivoe skijaških veština. Početnici i rekreativni skijaši mogu da uživaju na padinama i stazama Gozd Martuljek, dok su staze na Potkorenu mnogo zahtevnije. Neki od najboljih skijaša sveta ovde se svake godine takmiče za Vitranc trofej u okviru Svetskog kupa za muškarce u veleslalomu i slalomu, a Kranjska Gora je i domaćin takmičenja Svetskog kupa u skijaškim skokovima na Planici.

     Izvor: www.novosti.rs    M.Jungić     01.02.2016.

 


Srodne strane
kranjskagoraist3
Početci skijanja u Kranjskoj Gori

Skijanje u Kranjskoj Gori ima dugu tradiciju. Prvi ski lift "Preseka" je počeo sa radom u Novembru 1948. godine. Bio je dug...