Vesti Alpsko skijanje - Lara Gut i Marsel Hiršer pobednici nedeljnih trka Svetskog kupa

Alpsko skijanje - Lara Gut i Marsel Hiršer pobednici nedeljnih trka Svetskog kupa

Val d'Isere, FRA; Alta Badio, ITA | 18.12.2016. | http://sportklub.rs
VD AB

U nedelju 18. decembra 2016. vožene su trke FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju. Skijašice su završile svoj takmičarski vikend u val d'Isere-u u Francuskoj trkom u superveleslalomu, dok su skijaši vozili veleslalom u italijanskoj Alta Badiji.

Švajcarkinja Lara Gut trijumfovala je u super džiju u Val d‘Izeru, bila je to njena treća pobeda ove sezone i ukupno 21. u karijeri. Tako se aktuelna osvajačica Svetskog kupa oporavila nakon što nije završila prethodne dve trke, kombinaciju i spust, i nastavila je poteru za vodećom Mikaelom Šifrin. Lara Gut je bila 13 stotinki brža od Tine Veirajter iz Lihtenštajna, dok je na podijumu bila i Elena Kurtoni (+1.21).

Austrijanac Marsel Hiršer nastavio je da dominira u Svetskom kupu ove sezone, pošto je slavio i na veleslalomu u Alta Badiji u vremenu 2:32.89. To je četvrti put da je Hiršer slavio u Alta Badiji, čime se izjednačio sa legendarnim Albertom Tombom. Austrijanac je u drugoj vožnji skijao izuzetno agresivno, pa je uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Matjea Fevra za pola sekunde, a na podijumu se našao i Florijan Eiizat sa 1.10 sekundi zaostatka.

U ponedeljak 19. decembra 2016. je u Alta Badiji na programu paralelni veleslalom za muškarce. 32 najbolja veleslalomaša će se takmičiti po sistemu eliminacije. Trka počinje u 18h, prenos na Eurosportu.

Skijašice imaju jedan dan za odmor i da se presele do Kurševela (Courcevel) gde će u utorak 20. decembra voziti trke veleslaloma. Nastupiće i naša Nevena Ignjatović. Prenos na Eurosportu, prva trka od 10,15 a druga od 13,15h.

Komentari