Oprema Prateća oprema Garmin Virb akcione kamere!

Garmin Virb akcione kamere!

Garmin Virb Elite300

Pre nekog vremena su nam na srpsko tržište stigle Garmin Virb akcione kamere u dve verzije koju su Garminov pandan Go Pro HERO kamerama. Može se kupiti u dve verzije Virb i Virb Elite. Nama je zanimljivija za predstavljanje Virb Elite verzija koja koristi uz kameru i GPS prijemnik, senzor akcelometra i Wi-Fi povezivanje radi dodatnih podataka pri montaži i pregledu video snimaka uz konektovanja na računare ili pametne telefone. Samim tim predstavlja ozbiljnu konkurenciju GoPro Hero kamerama koje još uvek dominiraju tržištem POV amaterskih i profesionalnih kamera.

Veća nego GoPro, ali sa ojačanim i gumiranim kućištem uz širokougaono sočivo kamere, VIRB je vodotporan odmah iz kutije, opciono mu se može dokupiti kućište za ronjenje do 50m. Glavna razlika koja upada u oči je ugrađeni ekran. On je LCD tipa bez pozadinskog osvetljenja koji uz korišćenje ambijentalnog osvetljenja  prikazuje sliku na ekranu. Osnovna namena ekrana je podešavanje opcija kamere, pregled snimaka ili fotografija, ili prikaz dodatnih informacija sa ugrađenih senzora uz veoma malu potrošnju baterija. Garmin tvrdi da se uz jedno punjenje interne baterije od 2000 mAh može snimiti do 3 sata video materijala u 1080p rezoluciji.
 
Sama upotreba je veoma jednostavna i laka . Sa leve strane tela kamere je veliki klizač koji je dovoljno pomeriti ka napred i snimanje počinje. Čak iako je kamera ugašena klizač će startovati snimanje uz par sekundi kašnjenja dok se sistem ne podigne. Snimci su u sledećim rezolucijama i brzinama:  full HD1080 sa 30fps, 60fps u HD720 i 120fps SD480 uz timelapse mod. Naravno takođe se mogu slikati fotografije u rezoluciji od 14MP.
 
Mogućnosti montaže Virb kamere su razne i mogu se montirati na više načina uz dodatne nosače koji se kače na ugrađeni nosač koji nosi kameru. Postoje nosač za montažu na šipku npr. za montažu na biciklu, motoru ili rolbaru, nosači za glavu ili na ventilisani šlem ili lepljivi nosači za glatke i ravne površine. Na kraju krajeva kome to sve nije dosta postoji i vakum nosač za montažu na šoferšajbne vozila . Sve montaže i sam nosač su kreirani kao jaka i sigurna rešenja jer je kamera teža u odnosu na GoPro ili Nilox, i njima se može ograničiti pomeranje kamere kada se montira ,tj. neće se zakretati usred avanture od zadatog položaja.Kome to sve nije dovoljno postoji i standardni nosač za tripod.
 
Sada da bilo ok da predstavimo  i opcije koje se ne vide na prvi pogled i koje ne očekujete od akcione kamere. Ili bi trebalo očekivati ako je dizajnirana i napravljena kao Garmin proizvod. Virb Elite kamera ima integrisan GPS prijemnik, WiFi  za povezivanje, i dodatni ANT+  protokol za povezivanje sa spoljnim senzorima (HR monitor, senzor kadence ili temperature).To omogućava da se kamera koristi  npr. kao GPS kompjuter na biciklu koji beleži GPS poziciju, brzinu, akceleraciju, okolnu temperaturu i sve dodatne informacije koje se naknadno mogu prikazati na video snimku pomoću VIRB Edit PC softvera.

Uz senzor akceleracije i pokreta kamera se može automatski uključivati kad oseti da se krećete (odlična opcija ako zaboravite da je uključite pre početka aktivnosti). Na primer tokom spusta u skijanju će automatski snimati, ali će tokom uspona ski-liftom automatski ugasiti snimanje i čuvati bateriju i prostor na mem. kartici.
Uz sve nove modele Garmin GPS uređaja  moguće je Virb Elite upariti i kontrolisati je poput  daljinskim upravljačem. Za nove modele pametnih telefona na Android ili iOS operativnim sistemima dostupna je aplikacija kojom se kamera može podešavati ili aktivirati. Još jedna zanimljiva opcija je da se preko softvera može više kamera vezati u lanac pa se aktivirati snimanje svih odjednom. Uz to postoji mogućnost dodavanja spoljnog mikrofona radi kvalitetnijeg zvuka.
Primer video snimka Virb kamere na Youtube sajtu: http://www.youtube.com/watch?v=F6CGI3XkAiQ


          Uvoznik Garmin Srbija:
          Info Team d.o.o, Bulevar kralja Aleksandra 193, Beograd
          www.garmin.rs
          www.infoteam.rs

Galerija slika

Srodne strane
Garminfenix73300x200
Garmin Fenix - Prvi sportski GPS sat za aktivnosti u prirodi

Predstavljamo vam prvi sportski GPS sat za aktivnosti u prirodi s kojim ce biti oduševljeni planinari, alpinisti, biciklisti, lovci. Fenix pruža pored navigacije...

15 1
Snow Mule

Skijanje je cool sport. Ako ste roditelj, znate da se klinci vesele svakom odlasku na snežne padine. Svi se možemo zabaviti. No,...