Platak

platak 4 300x200

Skijalište "Platak" - Čavle
Lokacija: Čavle, Platak, Primorsko-goranska županija

Platak (1111 mnm) ima uređene skijaške staze u dužini od oko 9 km. Tu su 5 ski liftova (s kapacitetom 2.000 osoba na sat) i 1 dvoseda žičara (kapacitet 900 osoba na sat) kao i dječji ski lift.

Skijalište raspolaže i opremom za veštačko zasnežavanje pa je skijanje moguće i kada nema prirodnog snijega. Od aktivnosti u ponudi su: škola skijanja i snowboarda, iznajmljivanje sanki, skijaške i snowboard opreme, motornih sanki, noćni i dnevni "safari" u šumi, skijaško trčanje i hodanje na uređenoj stazi dužine 10 km.

-----------

Platak je malo, ali dobro poznato skijalište udaljeno pola sata vožnje od Rijeke. Na visini od 1363 metara nad morem gdje se nalazi vrh skijališta puca prekrasan pogled na more i Kvarner. Cesta do samo skijališta je uska te se promet u snježnim mjesecima odvija jednosmjerno, o čemu vas informira natpis s vremenskim rasporedom smjerova vožnje, a nalazi se na glavnom križanju.

Staze za skijanje su uređene u dužini od 9 kilometara i nisu međusobno povezane. Na vrh skijališta odvest će vas jedna dvosjedežnica s kapacitetom 900 skijaša na sat, 4 ski lifta kapaciteta 2000 skijaša na sat i jedan bebi lift. Kupljena je oprema za umjetno zasnježivanje pa je skijalište aktivno i kad nema prirodnog snijega. Parkiralište je uređeno i prostrano, ali se naplaćuje zimi.

Skijalište u ponudi ima i školu skijanja i snowboarda te noćni i dnevni safari u šumi. Uređena je staza za skijaško trčanje i hodanje u dužini od 10 kilometara te staza za motorne sanjke duga oko1 km. Njih je moguće iznajmiti, a cijena vožnje za 5 krugova iznosi 100,00 kn kolika je i cijena jednodnevne ski karte. Za isti iznos možete iznajmiti kompletnu skijašku opremu, obične i motorne sanjke te snowboard opremu. Dakle, sve po 100,00 kuna.

Smjestiti se možete u dva planinarska doma, manji "Sušak" i veći "Platak". Vrlo je popularno organiziranje zimovanja za osnovnoškolaca koji borave u domu "Platak" jer dom može primiti 90 osoba.

---------Ski mape

Galerija