Ski Centri Bosna i Hercegovina Ostala BIH skijališta

Ostala BIH skijališta

Ovo su sve mesta i lokacije u BiH koja su na neki način povezana sa skijanjem. Na nekima se nekada skijalo, a vise ne. Neka su imala ski liftove, a sada im nema traga. Neka se razvijaju, obnavljaju, grade...

Javite se svojim komentarom, fotografijama i saznanjem o ovim ili nekim novim mestima, u kojima se nešto desavalo ili sada desava a vezamo je za skijanje.

VRAN KAMEN - Fojnica
BALKANA - Mrkonjić grad
ROGATICA - Rogatica
STARČEVICA - Banja Luka
TREBEVIĆ - Sarajvo    
SOKOLAC - Sokolac    
RANČA - Jajce

PLJEŠEVICA - Bihac  
RUJIŠTE - Mostar
TRAJAN - Zavidovici
ČELINAC - Čelinac
ZLODO - Čajniče


Pogledajte podatke kiji su tokom proteklih 10 godina zabeleženi na sajtu Skijanje.rs o sledecim ski lokacijama u BiH:

BALKANA - Mrkonjić grad

VRAN KAMEN - Fojnica


BUSOVAČKA PL. - Busovača
Skijalište na Busovačkoj planini, opremljeno je sidrom dužine 750 metara. Polazna stanica je na 1500 mnv, a izlaz na 1650 mnv.

ROGATICA - Rogatica
Skijaški klub iz Rogatice sa turističkim radnicima uz pomoć opštine su uredili dve ski-staze sa mini ski-liftovima, pa su hoteli "Park" i "Borike" u zimskim mjesecima po pravilu popni...
Ovo je baš stara vest? Kako je danas u Rogarici po pitanju skijanja?

STARČEVICA - Banja Luka
STARCEVICA ski lift je nakada postojao u okolini Banja Luke

TREBEVIĆ - Sarajevo
Trebević, oaza mira i zelenila u neposrednoj blizini Sarajeva, predstavlja značajan turistički i rekreativni centar, kako u letnjem, tako i u zimskom periodu.
Na Trebeviću je bila izgrađena bob staza i staza za sankanje.

SOKOLAC - Sokolac  
Od ski-lifta na Ravnoj Romaniji, ostali su samo delovi stubova zarasli u šikaru. Ovaj drugi, s polaznom stanicom u gradu, imao je nešto dužu ulogu u razvoju zimskih sportova na ovom području.

RANČA - Jajce
Nekadašnje Jajačko skijalište je ponovno u funkciji u punom kapacitetu, lift-sidro, topovi za veštački sneg, izgrađen restoran koji se nadograđuje sa apartmanima za smeštaj.

PLJEŠEVICA - Bihac  
Da li je skijalište obnovljeno?

RUJIŠTE - Mostar
Dvadesetak kilometara severno od Mostara, na periferiji planina Prenj i Velež nalazi se poznato izletište "Rujište" na 1050 metara nadmorske visine.
Pored Hotela Snježna Kuća nalazi se ski staza i ski lift dužine 800 m, a planira se i izgradnja druge ski staze u dužini od 1100 metara, koja će se nalaziti u sklopu Hotela kako bi potpuno udovoljili potrebe skijašima.

TRAJAN - Zavidovici

ČELINAC - Čelinac

Čajniče - Ski staza Zlodo

Ski staza Zlodo nalazi se u središtu sela Ponikve, a udaljena je od Opštine Čajinče devet kilometara. Postoji ski-vučnica dužine od 100 m.

Uskoro detaalnije o svakom mestu...