Vesti Zlatibor - Zašto se još uvek nije otpočelo sa izgradnjom gondole?

Zlatibor - Zašto se još uvek nije otpočelo sa izgradnjom gondole?

Čajetina | 15.11.2015. | zlatiborpress.rs
zl gondola ilustracija

Polovinom avgusta 2015. postavljen je kamen temeljac za izgradnju gondole na Zlatiboru. Urađeni su i prilazni putevi za buduće gradilište polazne stanice gondole. Od tada se na terenu ne vide nikakvi dalji radovi? 

"Na ovom najvažnijem projektu za opštinu Čajetina mi smo odradili najveći deo posla, isplatili novac za opremu, opredelili izvođača radova, u toku je prevođenje projekta sa francuskog na srpski jezik i usklađivanje sa našom zakonskog procedurom", kaže za zlatiborpress.rs presednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On dodaje da će se nakon usvajanja plana detaljne regulacije (koji je zbog izmena lokacije nekoliko stubova i međustanice pretrpeo određene izmene) predstavnici opštine sa kompletnom dokumentacijom obratiti Republičkoj direkciji za imovinu.
 
Ova institucija je u skladu sa planskom dokumentaciom dužna i obavezna da ovo zemljište prenese na investitora, u ovom slučaju na opštinu Čajetina. Da li će pomenuti postupak zahtevati plaćanje naknade zavisi isključivo od nadležnog ministarstva, ali s obzirom da se ostalim opštinama zemljište za javne investicije prenosi bez naknade to pravo bi trebalo da ima i opština Čajetina. Proces prenosa zemljišta na investitora traje najviše mesec dana nakon čega bi se krenulo sa izvođenjem radova.

Izgradnja gondole neće ugroziti nastavak radova na lokalnoj infrastrukturi, koja se tiče putne, vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Komentari