Vesti "Zelene" pripreme za Zimski EYOF Brašov 2013

"Zelene" pripreme za Zimski EYOF Brašov 2013

Beograd | 29.10.2012. | OKS
zelenepripremeeyof20132

Mladi sportisti, koji će predstavljati Srbiju na XI Zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih, u Brašovu (Rumunija), od 17-og do 22-og februara 2013, boravilo je protekle nedelje na zajedničkim pripremama u Beogradu.

Uz redovne treninge, sportisti su obavili sve neophodne zdravstvene preglede i psihološka testiranja u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, učestvovali u kulturnim i edukativnim radionicama, pratili predavanja i družili se. Učili su o olimpizmu, olimpijskim vrednostima i istoriji olimpijskog pokreta u svetu i kod nas, a u okviru programa „Druženje sa šampionima“, svoje olimpijsko iskustvo sa njima su podelili olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović.

„Veoma mi je drago što sam imala priliku da svoje iskustvo podelim sa sportistima koje tek čekaju velika takmičenja. Rekla sam im da moraju da veruju u sebe i svoj uspeh jer bez toga ne postoji šansa da dođu od ostvarenja svojih ciljeva,“ rekla je Milica Mandić.

Od desetoro sportista koji su bili na ovim pripremama, Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Vanja Starčević, Viktor Raković (alpsko skijanje), Luka Radivojević (snoubord), Dženis Avdić, Ajla Džeković, Sara Lučić (biatlon), Alen Mahmutović i Mirsad Pejčinović (nordijsko trčanje), u Brašovu će Srbiju predstavljati šestoro koji ispune kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije. Strahinja Stanišić i Dženis Avdić već iza sebe imaju iskustvo sa prvih Zimskih olimpijskih igara mladih održanih u Insbruku 2012.

Predsednik sportske komisije OKS Nikola Kuljača rekao je: „Želeli smo da ih okupimo na jednom mestu i da im damo prilku da se upoznaju i osete kao tim, pre nego što krenu na samo takmičenje. Nešto slično OKS je prvi put radio pred prve Olimpijske igre mladih u Singapuru 2010-e i to se pokazalo kao sjajno iskustvo. Čitav pojekat OKS realizovan oko Igara u Singpuru 2010 odlično je ocenjen od strane MOK i kao studija slučaja nalazi se u Istraživačkom centru MOK.“


    Izvor: Olimpijski komitet Srbije

Galerija slika

Komentari