Vesti Zahtev za vanrednu Skupštinu Biatlon saveza Srbije

Zahtev za vanrednu Skupštinu Biatlon saveza Srbije

| 15.10.2013. | FaceBook
zahtev za skupstinu29092013480

Na društvenim mrežama objavljen je dokumenat zahteva za vanrednu sednicu Skupštine Biatlon saveza Srbije. Potpisalo ga je šest klubova:  SK Biatlon - Novi Sad, -SK Jelenak - Sjenica, SK Lavina - Beograd, SK Zlatibor Zlatibor, SD Novolin-Novi Sad, i KSS Policajac-Beograd.

Zahtev je podnet 10.10.2013. a pomenuti klubovi citiraju Član 16. Statuta BSS:
Stav 3. - Skupstina se OBAVEZNO saziva na zahtev Predsednistva, Predsednika, ili najmanje jedne trecine clanova Skupstine uz predlaganje dnevnog reda.
Stav 5. - Skupstina se mora sazvati najkasnije u roku od 30 dana od dana podnosenja urednog zahteva lica iz stava 3. ovog clana, za odrzavanje Skupstine.

Jadna od glavnih zamerki koja se stavlja na teret organima BSS-a je da nije organizovao ni Nacionalno biatlon prvenstvo a to je glavna aktivnost zbog koje savez dobija novac od drzave. "Što bi trosili pare na prvenstvo kad se reprezentativci biraju po drugim pravilima. A gde su potrošene pare????? Neko će morati jednom da objasni" - ističe se u komentaru jednog od kluba potpisnika.

Citira se i Član 60. aktuelnog Zakona o sportu:
Članovi organa sportskog udruženja odgovaraju solidarno za štetu koju svojom odlukom prouzrokuju sportskom udruženju, ako takvu odluku donesu namerno ili krajnjom nepažnjom.
Za štetu iz stava 1. ovog člana ne odgovaraju članovi koji su bili protiv donošenja štetne odluke ili su se uzdržali od glasanja.
Tužba za naknadu štete iz stava 1. ovog člana ne može se podneti po isteku roka od tri godine od dana donošenja štetne odluke.

U komentaru rukovodioca jednog od podpisanih klubova se ističe:  Ja sam tražio finansijski izvestaj od BSS. Naravno nikada ga nisam dobio. Ne znam zašto? Rad saveza je javan i finansijski izveštaj može da dobije svako zainteresovan a posebno clan saveza. Pojedinci se sve više upetljavaju. Svako še odgovarati za svoje postupke. Tri godine su pred nama.

 

Komentari