Vesti Vučje - III Otvoreno Para ski prvenstvo Crne gore

Vučje - III Otvoreno Para ski prvenstvo Crne gore

Vučje, Nikšić, Crna Gora | 06.04.2012. | CdM, Dnevne novine
para ski

Još jedan vikend pun uzbuđenja protekao je na popularnom nikšićkom skijalištu. Ovoga puta u pitanju je para ski takmičenje - III Otvoreno para-ski prvenstvo Crne Gore, a to je nešto što se ne događa baš svaki dan. Takmičenje je održano na ski centru Vučje kod Nikšića 31. maarta i 1. aprila 2012.

Radi se o kombinaciji padobranstva i skijanja. Takmičari skaču pet skokova padobranom u metu i zatim voze dve vožnje u disciplini veleslalom. Rezultati se boduju i sabiraju i dobija se pobednik.

“Inače, ovo takmičenje se boduje za para ski prvenstvo Crne Gore”, objasnio je organizator Miodrag Grubač Cvrle iz nikšićkog Aero kluba.

Crna Gora je nastupila u najjačem sastavu, pa je skakala i jedna dama, Nikšićanka Ana Marija Grubač. Takmičilo se 10 ekipa, a za potrebe takmičenja je bio obezbeđen poseban deo staze.

Zbog visokih temperatura i sneg je bio jako mekan pa je takmičenje počelo u subotu 31.03.2012. ujutru ranije, oko osam sati. Redosled izvođenja disciplina je bio uskljađen sa vremenskim prilikama.

Snega na Vučju je bilo dovoljno, 60 santimetara na stazi i Ski centar je bio potpuno spreman za ovaj nesvakidašnji događaj.

Svi zainteresovani su imali besplatan prevoz sa polaskom u sedam sati i 30 minuta ispred hotela u Nikšiću, a povratak sa Vučja je bio u 17 sati.

Komentari