Vesti Vlašić, BIH - Radovi na sistemu zasnježivanja

Vlašić, BIH - Radovi na sistemu zasnježivanja

Vlašić | 30.11.2011. | babanovac.net
radovinajezeru250

Radovi na akumulaciji za sistem veštačkog zasnježivanja dobro napreduju. Predhodnih nedelja radnici i mehanizacija su angažovani po 12  sati dnevno. Grubi radovi na veštačkom jezeru su završeni, radi se na pripremi fine podloge preko koje će se postaviti specijalna folija. Dali će sistem zasnežavanja biti u funkciji još ove sezone zavisi od više faktora.

Pored minus temepratire bitna je i popona jezera vodom. Ono što zabrinjava je da u poslednjih dva meseca na Vlašiću nije bilo ozbiljnijih kišnih padavina.
Radilo se i na ski stazama, kako onoj uz glavni vlašićki ski lift tako i stazi koja se sa vrha ovog ski lifta spušta pored vlašićke skakaonice. Ove staze su očišćene i od kamena i od smeća kao nikada do sada, a rukovodioci vlašićkih preduzeća naglašavaju da radovi na čišćenju staza još nisu završeni.

Uz nadu da će uskoro biti obilnijih snežnih pa i kišnih padavina koje će napuniti stare, ali i nove izgrađene akumulacije, na Vlašiću konačno očekuju da imati zimsku sezonu kakvu svi mi odavno zaslužujemo.

Galerija slika

Komentari