Vesti Val di Fiemme 2013. - Počelo Svetsko prvenstvo u nordijskim sporovima

Val di Fiemme 2013. - Počelo Svetsko prvenstvo u nordijskim sporovima

Val di Fiemme, Ita | 20.02.2013. | skijanje.rs
wfm20133a

Svetsko prvenstvo u skijaškom trčanju se održava u Italiji u Val di Fiemme, od 20. februara do 3. marta. Ovaj poznati centru nordijskih sportova je domaćin ove manifestacije po treći put.
Takmičenja će se održati na stadionu za ski skokove "Predazzo", a cross country stadion za skijaško trčanje "Lago di Tesero" je dodatno renoviran za ovo takmičenje.

Na ovom Svetskom prvenstvu učestvuje više od 60 timova koji dolaze sa 5 kontinenata. Pored 36 evropskih, 12 azijskih, 3 afričke i 5 južnoameričkih zemalja, učestvovaće i sportisti iz Australije i Novog Zelanda.

Srbiju će u Val di Fiemme-u predstavljati Milanko Petrović, koji se, na osnovu dosadašnjih rezultata, već plasirao za finalnu trku na 15km slobodnim stilom koja se održava 27. februara.
Pored Milanka, na prvenstvu učestvuju i Sanjin Dizdarević, Rejhan Šmrković, Ajlan Rastić, Dževad Haddžifejzović u muškoj i Belma Šmrković u ženskoj konkurenciji. Svi oni 20. februara predhodno prolaze kroz kvalifikacikaciona trke.

BiH će imati sedam predstavnika, četiri u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. Od muškaraca učestvuju Mladen Plakalović, Stefan Lopatić, Goran Košarac i Marko Starčević. Devojke koje putuju u Italiju su Tanja Karišik, Snežana Borovčanin i Mladena Koroman.
Svi oni moraju proći kvalifikacije kako bi mogli nastupiti u finalnim trkama.

Zvaničan sajt prvenstva...

 

Komentari