Vesti Uspeh srpskih novinara na Svetskom prvenstvu u skijanju

Uspeh srpskih novinara na Svetskom prvenstvu u skijanju

Pamporovo | 14.03.2018. | sport.blic.rs
scij nonari ski 2018 1 640

 

U bugarskom skijaškom centru Pamporovo (od 25. februara do 4. marta) održan je 65. susret Međunarodnog ski-kluba novinara (SCIJ), koji je ujedno i nezvanično novinarsko Svetsko prvenstvo i ove godine je učestvovalo 170 novinara iz 30 zemalja širom sveta.

Reprezentacija Srbije u sastavu: Bojana Pepić (slobodni novinar), Marko Đurica (fotoreporter Rojtersa), Mirko Milićević (slobodni novinar) i kapiten Miljan Vitomirović (novinar RTV Pink) ostvarili su pojedinačno, ali i kao reprezentacija najveći uspeh od kada je Srbija kao samostalna država članovi SCIJ.

U veleslalomu, Marko Đurica u kategoriji juniora bio je peti, a od bronze ga je delilo manje od sekunde. Milićević, na žalost, nije stigao do cilja. Juniorka Bojana Pepić bila je deveta. U seniorskoj trci Vitomirović je bio na 15. mestu.

Nordijsko trčanje tek nije disciplina u kojoj su srpski novinari dominantni, ali i tu nije bilo loših rezultata. Mirko Milićević je bio deveti, a tada Đurica zbog povrede nije uspeo da završi trku. Odustala je i Pepićeva, ali je zato Miljan Vitomirović bio veoma dobar i kroz cilj prošao kao 12. Time se naša reprezentacija našla među 10 po rezultatima, rame uz rame zemljama u kojima je skijanje deo tradicije, ali i kulture života.

Još se ne zna gde će i da li će biti održano naredno prvenstvo s obzirom na to da se prvi put u istoriji ovog kluba nijedna zemlja nije prijavila za organizaciju susreta. To je, kažu, odraz ekonomske, ali i krize profesije na globalnom nivou.

U međunarodnom komitetu SCIJ se ipak nadaju da će prevazići problem i da će 2019. novinari sa gotovo svih kontinenata opet osvajati snežne padine.

 

Galerija slika

Komentari