Vesti Stara planina - Četvorosed čeka povoljnije vremenske uslove

Stara planina - Četvorosed čeka povoljnije vremenske uslove

Stara planina | 12.02.2012. | knjazevac.org.rs
pict1jpg

Juče je na Babinom zubu bilo vedro sa vidljivošću od čak 300 metara, ali je bilo veoma hladno sa dnevnom temperaturom od -14 °C i vetrom koji je duvao brzino od 3-11 m/s.

Za danas je najavljeno otvaranje novih staza na Staroj planini odnosno puštanje u rad novog četvoroseda čime će biti povezano skijalište sa jedne i druge strane planine. Ovo otvaranje najavio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković za 10. februar koje je otkazano zbog loših vremenskih uslova, odnosno pomereno je za dan kada se steknu povoljni vremenski uslovi.

"To će biti skijalište sa 13 kilometara staza – od plavih udobnih staza za početnike, do crnih staza za one koji vole adrenalin i uzbuđenja sa Vrha Babinog zuba, što je i najduža skijaška staza u Srbiji”, rekao je Petković.

Na Staroj planini će 11. i 12. februara biti održana pokazna vežba Gorske službe spašavanja Srbije. Ova vežba je deo programa obuke spasilaca za rad u ekstremnim uslovima i izvodi se u najhladnijem delu godine na terenima poznatim po svojoj izolovanosti. Učesnici će zbog vremenskih uslova obići najzabačenija sela.

knjazevac.org.rs

Komentari