Vesti St.Moritz 2017 - Slalom: Nevena bez plasmana, Strahinja Stanišić 42.

St.Moritz 2017 - Slalom: Nevena bez plasmana, Strahinja Stanišić 42.

St. Moritz, SUI | 19.02.2017. | b92.net
stevovic stanisicStM SL

Srpska skijašica Nevena Ignjatović posle solidne vožnje i 29. mesta posle prve vožnje, nije uspela da završi drugu trku veleslaloma, tako da je ostala bez plasmana.

Na finalnoj trci slaloma u muškoj konkurenciji nastupila su i dvojica srpskih skijaša koji su predhodno izborili to pravo u kvalifikacijama. Strahinja Stanišić je bio 42, dok Marko Stevović nije uspeo da završi drugu trku.

U subota, 18. februara 2017.  skijašice su vozile Veleslalom na Svetskom prvenstvu. Američka skijašica Mikaela Šifrin drugi put uzastopno odbranila je titulu prvaka sveta u slalomu, pošto je pobednica trke u Sankt Moricu. Šifrin je do četvrte medalje na prvenstvima sveta, a treće zlatne u slalomu došla u vremenu od minut, 37 sekundi i 27 stotinki.

Srebrnu medalju, a drugu u Sankt Moricu, osvojila je Švajcarkinja Vendi Holdener sa sekund i 64 stotinke zaostatka.

Bronzanim odličjem okitila se Švedjanka Frida Hansdoter sa 1,89 sekundi zaostatka za pobednicom.

Četvrto mesto zauzela je Slovakinja Petra Vlhova, dok se na petom mestu našla Čehinja Šarka Strahova.

Prvih deset kompletirale su Austrijanka Mikaela Kirgaser, Slovenka Ana Bucik, Švedjanka Emilili Vikstrem, Švajcarkinja Deniz Fajerabend i Bernedete Šild iz Austrije.

Na svojoj Facebook strnici Nevena Ignjatović je navela: Danasnji slalom se nazalost nije zavrsio onako kako sam zelela. Neka cudna energija je bila u meni, dala sam sve od sebe da ostanem pozitivna i jaka do kraja. Nemam razloga a ni vremena da budem ljuta i tuzna. Ove sezone sam napravila veliki korak napred i zelim samo da nastavim tim putem. Hvala svima na podrsci!

-----------------------

U nedelju 19. februara 2017. Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je drugu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu u trci slaloma za muškarce. Hiršer je poslednjeg dana takmičenja trijumfovao u slalomu ispred zemljaka Manuela Felera i Nemca Feliksa Nojrojtera. On je prethodno osvojio zlato u superveleslalomu, pa sada ima šest zlatnih odličja sa svetskih prvenstava u karijeri. U St Moricu je osvojio i srebro u kombinaciji.

Peti u nedelju je bio Norvežanin Henrik Kristofersen koji je potpuno razočarao na SP uprkos odličnim nastupima u Svetskom kupu ove sezone.

U nedelju je poslednju trku u karijeri vozio Hrvat Ivica Kostelić, oprostio se 38 mestom.

 

Komentari