Vesti Sochi 2014 - Nina Micić 27. u snowboard paralel veleslalomu

Sochi 2014 - Nina Micić 27. u snowboard paralel veleslalomu

Sochi, RUS | 19.02.2014. | b92
Nina Micic na stazi 411x250

Srpska snouborderka Nina Micić nije uspela da se plasira u osminu finala u disciplini paralel veleslalom na Zimskim olimpijskim igrama. Micićeva je u poslednji čas izborila mesto u Sočiju, a u konačnom plasmanu je zauzela 27. mesto u konkurenciji 32 takmičarke.

Nini je u kvalifikacijama rivalka bila Japanka Tomoka Takeuči, koja je ostvarila ubedljivo najbolje vreme – 1:46.33. Japanka je u konačnom poretku zauzela drugo mesto i osvoila srebrnu medalju. Zlato je pripalo Patrizia Kummer iz Švajcarske, a bronza ruskinji Aleni Zavarzine.

Micićeva je na plavoj stazi ostvarila vreme od 1:00.93 minuta, koje je bilo ukupno 15. na toj pisti, ali je izgubila dosta vremena na crvenoj, pošto je u cilj stigla tek u vremenu 1:04.01 minut, posle pada. U osminu finala se plasiralo najboljih 16 devojaka.

Nina Micić rekla je da ju je greška zbog gubitka koncentracije koštala mnogo u kvalifikacijama za paralel veleslalomu na Igrama u Sočiju.

Prvu vožnju vozila sam dosta oprezno jer je mnogo devojaka koje su startovale pre mene palo zbog toga što je staza bila potpuno zaleđena. Pred drugu vožnju je otoplilo i staza je bila odlična. Sjajno sam vozila, ali me je greška u samom cilju koštala boljeg plasmana. Izgubila sam koncentraciju u deliću sekunde, jer sam sebe već videla u cilju i zbog toga sam pala i izgubila nekoliko sekundi. Jako mi je krivo jer sam odlično vozila ali idemo dalje, pokušaću da se koncentrišem za naredno takmičenje u paralel slalomu”, istakla je Micićeva.

Nina je, inače, na trci u paralel slalomu postala prva snouborderka koja je predstavljala Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama, a naredna trka, paralel slalom, očekuje je u subotu.

----

Ruski snouborder Vik Vajld, koji se ranije takmičio pod zastavom Sjedinjenih Država, osvojio je zlato u paralel veleslalomu na Igrama u Sočiju. Vajld je do zlata došao pošto je u velikom finalu pobedio Švajcarca Nevina Galmarinija. U prvoj vožnji, Vajld je imao 54 stotinke slabije vreme, ali je sve nadoknadio u drugoj, u kojoj je imao dve sekunde prednosti.

Novopečeni Rus je trijumfovao nekoliko minuta pošto je njegova supruga Ruskinja Alena Zavarzina osvojila bronzu u istoj disciplini. 27-godišnji Vajld je odrastao u Vajt Salmonu, u državi Vašington, ali je zatražio rusko državljanstvo pre tri godine.

U borbi za bronzu, Slovenac Žan Košir je pobedio Patrika Buslera iz Nemačke. Košir je na taj način doneo Sloveniji sedmu medalju na Igrama u Sočiju, a zanimljivo je da je njegova zemlja na prethodnim igrama od osamostaljenja osvojila isti broj medalja.

       Izvor: oks, b92    Foto: oks

 

Galerija slika

Komentari