Vesti Skijališta Srbije - Rezultati u zimskoj sezoni 2017/2018

Skijališta Srbije - Rezultati u zimskoj sezoni 2017/2018

Beograd | 19.04.2018. | Skijališta Srbije
13 skis 800x486

Skijaška sezona 2017/2018 je najuspešnija sezona od osnivanja Preduzeća. Ostvaren je veći promet u odnosu na prethodnu sezonu za 1,1 milion evra, odnosno ostvaren je ukupan promet sezone u iznosu od 10,3 miliona evra. Najveći dnevni promet ostvaren u toku jednog dana iznosio je 40 miliona dinara, što je apsolutni rekord od osnivanja Preduzeća.

U ovoj sezoni prodato je za 23 posto više ski karata nego prethodne sezone, a zabeležena je i rekordna posećenost kada je samo u toku jednog dana skijalo više od 11 hilјada skijaša.

Kopaonik
- Sezona trajala 127 dana
- Prodato ski karata: oko 235 hilјada
- Broj skijša: 314 hilјada
Stara planina
- Sezona trajala 116 dana
- Prodato ski karata: oko 29 hilјada
- Broj skijaša: oko 40 hilјada
Tornik
- Sezona trajala 89 dana
- Prodato ski karata: oko 50 hilјada
- Broj skijaša: oko 38 hilјada

MARKETINŠKE AKTIVNOSTI
Skijališta Srbije su tokom zimske sezone organizovala brojne promotivne aktivnosti, a sve u cilјu afirmacije zimskih sportova, povećanja broja skijaša i popularizacije srpskih ski centara. Tokom ski sezone organizovana su tri promotivna vikenda tokom kojih su odobravani popusti na ski karte. Prvi put ove sezone je na inicijativu Preduzeća organizovana akcija pod nazivom „Masovni spust – masovni popust“ u okviru koje su korisnici ostvarivali popust od 20 posto na ski karte, a svi turistički subjekti na planinama (ski škole, ski rente, ski bifei, restorani, hoteli...) su podržali ovu promociju i odobravali popuste na svoje usluge. Tokom „Masovnog spusta“ zabeležena je rekordna posećenost, pa je za samo tri dana skijalo više od 15 hilјada skijaša, što je za 3,5 puta više u odnosu na prethodnu godinu. Tokom ta tri dana organizovane su brojne promocije kao i trka masovnog spusta. 

Za vreme održavanja Olimpijskih igara, Skijališta Srbije su u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije organizovala porodičnu ski trku, kao i Zimski olimpijski čas, u okviru kog su deca, ali i svi zainteresovani imali prilike da se upoznaju sa svim zimskim olimpijskim disciplinama.

Tokom sezone, obeležen je Svetski dan snega, a tom prilikom su Skijališta Srbije odobrila popust na ski karte, a za Svetski dan žena, dame su mogle da skijaju po povolјnijim cenama i da ostvarivale su gratis vožnju bobom. Za promociju porodičnih vrednosti, u ski centima su u dva termina obeležavana porodična nedelјa kada su dnevne karte bile snižene za 15 posto.

Skijališta Srbije su suorganizator tradicionalne noćne trke Gorske službe spasavanja, noćne trke za turiste sa ski školom „Avanturija“, a aktivno su pružala logistiku Skijaškom savezu Srbije u organizaciji preko 30 međunarodnih skijaških trka.
Za kraj sezone, Preduzeće je organizovalo tradicionalnu trku „3S – Slalom Skijališta Srbije“ gde su učestvovali svi lјubitelјi skijanja i planine. U trci je učestvovalo 106 takmičara, a za najbolјe su obezbeđene vredne nagrade (skije, ski pas, snoubord, naočare za skijanje, majice i šolјe).

Promocija letnje sezone kreće početkom maja, a tokom leta Skijališta Srbije će organizovati promotivne pakete, promociju radova na izgradnji garaže, kao i otvaranja novih sadržaja koji će upotpuniti turističku ponudu planinskih centara.

PLANOVI ZA PREDSTOJEĆU LETNјU SEZONU 2018.
Za predstojeću letnju sezonu planira se izgradnja veštačke stene na Kopaoniku kao dopuna letnjeg sadržaja. Osim ove investicije predviđena je nabavka simulatora za skijanje i elektronskih bicikala.

Promocija letnje sezone kreće početkom maja, a tokom leta Skijališta Srbije će organizovati promotivne pakete, promociju radova na izgradnji garaže, kao i otvaranja novih sadržaja koji će upotpuniti turističku ponudu planinskih centara.

INVESTICIJE ZA NAREDNU SKIJAŠKU SEZONU 2018/2019
Preduzeće nastavlјa intenzivnu obnovu već postojećih i izgradnju nove instalacija, tako da je u planu, za ski centar Kopaonik: izgradnja duplog ski lifta na Marinim vodama, osvetlјenje ski staza na lokaciji Pančić kao i nove ski staze na Kopaoniku, dok je za skijalište Tornik predviđeno izmeštanje ski lifta Bandera.

U saradnji sa Opštinom Raška planira se premeštanje ski lifta Ledenica na lokaciju Treska radi bolјeg povezivanja korisnika usluga koji su smešteni u istoimenom naselјu.

Osim ovih investicija, nastavlјa se započeta gradnja garaže i heliodroma na Kopaoniku kao i početak izgradnje novog ski centra Golija i to prve faze koja podrazumeva izgradnju pristupnog puta i parkinga.

Komentari