Vesti Ski skokovi - Zeverin Frojnd do treće pobede sezone u Vilingenu

Ski skokovi - Zeverin Frojnd do treće pobede sezone u Vilingenu

Willingen, GER | 01.02.2015. | b92
severin freund640

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd došao je do treće pobede ove sezone pošto je slavio na takmičenju pred svojim navijačima u Vilingenu. Frojnd je trijumf ostvario zahvaljujući ukupnom skoru od 270,3 poena, odnosno skokovima od 149,5 i 146 metara.

Drugo mesto, sa samo jednim poenom manje, zauzeo je Norvežanin Rune Velta, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Roman Kudelka iz Češke.

Frond je prvu rundu završio na čelu, ispred Austrijanca Štefana Krafta i Velte, dok je Kudelka bio tek sedmi. Čeh je potom skočio 139 metara, ali je imao najmanju kompenzaciju zbog vetra, pa je bez problema ostao na prvoj poziciji dok na red nisu došla poslednja trojica.

Velta je tada zasijao i skočio do 143 metra, da bi Kraft podbacio sa samo 134,5 metra, da bi Frojnd na kraju bio maestralan. Međutim, pošto je imao veliku pomoć vetra, na kraju je trijumf ostvario mnogo neizvesnije nego što se činilo.

Iza najbolje trojice našao se Slovenac Peter Prevc, koji je dan ranije predvodio svoj trim do pobede, ispred Andersa Fanemela, Krafta i aktuelnog osvajača Svetskog kupa Kamila Štoha. Prvu desetoricu kompletirali su domaći skakač Marinus Kraus, Japanac Norijaki Kasai i Tom Hilde iz Norveške.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Kraft sa 1.083 boda, ispred Prevca sa 1.054 i Kudelke koji ima 916.

Svetski kup nastavlja se sledeće subote u nemačkom Titize-Nojštatu.

 

Komentari