Vesti Ski skokovi - Kudelka pobedio Amana u Engelbergu

Ski skokovi - Kudelka pobedio Amana u Engelbergu

Engelberg, SUI | 21.12.2014. | b92
kudelka21122014engelbarg

Češki ski skakač Roman Kudelka trijumfovao je na drugim skokovima koji su u okviru Svetskog kupa održani u švajcarskom Engelbergu u nedelju 21. decembra 2014. Kudelka je do treće pobede ove sezone došao skokovima od 135,5 i 138,5 metara, odnosno ukupnim skorom od 289,6 bodova.

Drugo mesto, sa više od pet bodova manje, osvojio je Švajcarac Simon Aman, dok je treći ponovo bio Mihael Hajbek iz Austrije.

Kudelka je bio bez premca u Engelbergu, pošto je imao ubedljivo najbolje skokove tokom obe serije. Posle prve iza su sledili Hajbek i Aman, da bi Švajcarac, na oduševljenje domaćih navijača, nadmašio rivala u drugoj za dva metra i pretekao ga ujedno za dva boda.

Najbolju trojicu sledili su Slovenac Jernej Damjan, Rihard Frajtag i Markus Ajsenbihler iz Nemačke i još jedan slovenački skakač Matjaž Pungertar. Prvu desetoricu kompletirali su vodeći u Svetskom kupu Anders Fanemel, Austrijanac Štefan Kraft i Zeverin Frojnd iz Nemačke.

Posle devet takmičenja, u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Fanemel sa 472 boda, dva više od Kudelke, dok je treći Hajbek sa 433.

Svetski kup u konkurenciji ski skakača nastavlja se 28. decembra u nemačkom Obersdorfu, prvoj stanici turneje „Četiri skakaonice“.

Komentari