Vesti Ski opening - Ko rano rani, jeftino na skijanje

Ski opening - Ko rano rani, jeftino na skijanje

| 13.10.2012. | novosti.rs
ski opening Kopaonik

Strastveni skijaši nikada ne propuštaju „ski-opening“ jer znaju da je tada najbolje i najjeftinije skijanje. Na najlepšoj srpskoj planini „ski i snoubord opening“ zakazan je za početak decembra. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje koji pokriva 90 odsto kapaciteta ski-centra, sezona skijanja počinje ranije, traje duže i ne zavisi od vremenskih uslova.

Otvaranje sezone u najboljem skijaškom centru Slovenije - Krvavecu, zakazano je od 14. do 16. decembra. Tokom puna tri dana (od petka do nedelje) može da se skija za 99 evra. (SkiBus.rs)


Srbija


Najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope - Kopaonik, poseduje i neverovatan prirodni potencijal, uz oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Vrhunski uređeni tereni ovog skijaškog centra sa 55 kilometara staza za alpsko i 12 kilometara staza za nordijsko skijanje, kao i snoubord park koji je opremljen po najvišim standardima, sa stazom ukupne dužine 450 metara, pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do profesionalaca, kao i snouborderima, zaljubljenicima u noćno skijanje i skijaško trčanje.

- Prodaja „ski-openinga“ odvija se odlično - kaže Nikola Avram, generalni direktor „MK mauntin rizorta“. - U hotelima „Grand“ i „Anđela“ još ima mesta, ali „Konaci“ su kompletno rasprodati, što ne čudi, jer je najam apartmana za četiri osobe bio 65 evra. Ove godine je za 10 odsto bolji rani buking za celu sezonu.

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mladima ne samo zbog odličnih staza, već i zbog kosmopolitskog duha. Na ovoj planini su dobra zabava i bogat noćni život zagarantovani. „Kop“ je poznat po odličnoj apre-ski zabavi, koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od mnogobrojnih kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.


Slovenija

Otvaranje sezone u najboljem skijaškom centru Slovenije - Krvavecu, zakazano je od 14. do 16. decembra. Tokom puna tri dana (od petka do nedelje) može da se skija za 99 evra. Za taj novac dobijaju se autobuski prevoz, smeštaj, korišćenje bazena i trodnevni ski-pas. (SkiBus.rs)

Kvalitet skijališta i činjenica da je putovanje svega nekoliko sati duže nego do domaćih ski-centara, ovaj ski-program čine privlačnim. Sneg je zagarantovan, jer je 100 odsto staza pokriveno topovima za veštačko osnežavanje.


Italija


SKI-OPENING na Dolomitima zakazan je za dva vikenda - od 5. do 9. i od 12. do 16. decembra. Nadmorska visina je od 1.150 do 2.513 metara, a dužina staza 100 kilometara. Mlade u ovom ski-centru očekuje više zabave nego skijanja, jer će moći da gledaju testiranje skijaške opreme, da učestuju u foto-takmičenju i nagradnim igrama, idu na apre-ski parti, uživaju u mega di-džej zabavama...

Komentari