Vesti SK Levi, FIN - Mikaela Shiffrin oborila rekord u slalomskim pobedama

SK Levi, FIN - Mikaela Shiffrin oborila rekord u slalomskim pobedama

Levi, FIN | 23.11.2019. | sportklub.rs
shifrin lvi 2019

Prošlogodišnji nosilac slalomske titule najboljeg u Svetskom kupu u alpskom skijanju za žene Mikaela Shiffrin otvorila je pobedu u prvom slalomu ove sezone voženom u finskom Leviju u subotu 23. novembra 2019. čime je ostvarila rekorni broj pobeda u ovoj disciplini..

Nakon prve vožnje, Mikaila Shiffrin je bila iza Slovakinje Petre Vlhove.

Petra je jedina skijašica koja je prošle sezone pobeđivala Amerikanku.

Slovakinja je imala najbržu prvu vožnju ove trke u Leviju. U drugoj vožnji Shiffrin je nakon napornog srednjeg dela staze trku završila snažnim finišom sa vremenom od 58.79. Vlhova je startovala nakon Mikaele, krenula je snažno, prejako, nakon čega tu svoju agresivnost u vožnji nije uspela da iskontroliše, pala je i omogućila Mikaeli Shiffrin pobedu.

To je 41. pobeda Mikaele Shiffrin u slalomu na Svetskom kupu, jedan korak ispred legendarnog  Ingemara Stenmarka sa 40 pobeda, što ju je u ovom trenutku postavilo na tron najvećeg slalomskog skijaša svih vremena.

To je takođe četvrta pobeda Amerikanke u Leviju, više nego bilo kojeg drugog skijaša, što znači i prilika da po četvrti put da ime irvasu. Brojevi sada potvrđuju ono što smo već znali, Mikaela Shiffrin je najveća slalomska skijašica svih vremena.

Od rane faze njene karijere nije se postavljalo pitanje "ako", već "kada će", oboriti Stenmarkov rekord. Činjenica da je ovo uradila u 24 godine nije ništa zastrašujuće i nebo je zaista granica za ovu zadivljujuću skijašicu.

Prema sopstvenom priznanju, Shiffrin je imala i malo sreće s padom Vlhove, ali uprkos tome i pobedi Alice Robinson u veleslalomu pre nekoliko nedelja u Soeldenu, Amerikanka ostaje žena koju treba pobediti.

 

Komentari