Vesti Schladming 2013 - Pobeda Marion Rolland u spustu

Schladming 2013 - Pobeda Marion Rolland u spustu

Schladming,Aus | 10.02.2013. | B92
schhdl

Francuskinja Marion Rolan (Marion ROLLAND) napravila je pravu senzaciju, trijumfom u spustu na Svetskom prvenstvu u Šladmingu. Rolanova je tako došla do najvećeg uspeha karijere, u vremenu od 1:50.00 minuta, sa 16 stotinki prednosti u odnosu na Nađu Fankini iz Italije.

Treće mesto zauzela je svetska šampionka u superkombinaciji Nemica Marija Hefl-Riš.

Rolanova, koja u karijeri za sada nema nijedan trijumf u Svetskom kupu, napravila je najveće iznenađenje od početka šampionata u Šladmingu. Trku su obeležili brojni padovi, a u odsustvu povređene Lindzi Von nije bilo pravih favoritkinja, što je francuska skijašica iskoristila.

Odmah posle starta, pošto je bila druga na redu, Fankinijeva je bila sjajna od starta do cilja i uspela je da se zadrži na čelu i kada su na red došle favoritkinje. Tada joj je najbliže prišla Hefl-Rišova, sa 54 stotinke zaostatka, a baš kada se mislilo da će Italijanka slaviti, Rolanova ju je pretekla, a potom nijedna skijašica nije uspela da je nadmaši.

Iza najbolje tri našla se Švajcarkinja Nađa Kamer, koju su sledile Džulija Mankuzo i Stejsi iz Sjedinjenih Država, Slovenka Tina Maze i domaća skijašica Andrea Fišbaher. Među prvih deset plasirale su se i starija od sestara Fankini Elena i sada već bivša svetska šampionka u spustu Elizabet Gerl.

Svetsko prvenstvo u Šladmingu se nastavlja u ponedeljak muškom superkombinacijom, dok naredna trka skijašice očekuje u četvrtak u veleslalomu.

 

Komentari