Vesti Sarajevo - Radnici ZOI'84 najavili proteste

Sarajevo - Radnici ZOI'84 najavili proteste

Sarajevo | 13.09.2013. | bhski.com
zoi84480x292

redsjednik Sindikata KJP ZOI'84 Alija Hodžić potvrdio je da je upućen zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) za održavanje protesta pred zgradom Vlade KS-a.

"Protesti će biti održani u sredu, 18. septembra od 10.00 do 11. 00 sati pred zgradom Vlade KS-a, ukoliko Vlada i resorno Ministarstvo privrede ne ispune naše zahtjeve, odnosno ukoliko nas ne prime na razgovor koji smo tražili da bi se dogovorili o daljem statusu preduzeća ZOI'84", kazao je Hodžić.

Njihov osnovni zahtev, kako ističe Hodžić, je da ih predstavnci Vlade KS-a prime na razgovor i da im Vlada pozajmi, odnosno iznađe mogućnost pozajmice od 2,5 miliona KM, čime bi isplatili možda jednu platu, a sve ostalo bi usmerili u SKI centar, odnosno za delove koji su im potrebi da bi SKI centar mogao da funkcioniše i da bi mogli živeti od svog rada.

"Novac za SKI centar nam je potreban kako bi naši građani koji koriste skijališta Bjelašnicu i Igman mogli sigurno skijati i doći u što većem broju, jer kada bi građani došli da skijaju i kupili karte, oni bi pomogli zaposlenima da mogu da žive od svog rada i prehrane svoje porodice", naglasio je Hodžić.

Predsednik Sindikata KJP ZOI'84 Alija Hodžić je pojasnio da 197 radnika nisu dobili platiu četiri meseca, a da im doprinosi nisu uplaćeni od septembra prošle godine.

Komentari