Vesti Rehabilitacioni centar „Zlatar“ postao vlasništvo PIO fonda

Rehabilitacioni centar „Zlatar“ postao vlasništvo PIO fonda

Zlatar, Nova Varoš | 23.09.2013. | glaszapadnesrbije.rs
Specijalna bolnica Zlatar480x292

Rehabilitacioni centar „Zlatar“ na istoimenoj planini kod Nove Varoši je posle višegodišnjih sudskih sporova presudom Kasacionog suda postao vlasništvo Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Pre četiri decenije Fond je uložio značajna sredstva u izgradnju ovog Rehabilitacionog centra, pa je to bio razlog za sudsko potraživanje prava vlasništva.

„Zlatar“ je tako postao drugi Rehabilitacioni centar u Srbiji koji je vraćen Fondu i penzionerima. Ovo lečilište za kardiovaskularne bolesti se prostire na osam hektara, na nadmorskoj visini od 1.250 metara na planini Zlatar, a raspolaže sa 350 kreveta, zatvorenim bazenom, sportskim terenima i pratećim objektima za rekreaciju i rehabilitaciju i poseduje oko 17 000 kvadratnih metara pod krovom.

Sudbina 75 zaposlenih u Rehabilitacionom centru „Zlatar“, pretežno medicinskih radnika, koji su pre nekoliko godina štrajkovali u zgradi opštine Nova Varoš zbog višegodišnjih kašnjenja u isplatama zarada, je neizvesna. Očekuje se da bi pokretanjem rada Rehabilitacionog centra „Zlatar“ oni konačno, posle nekoliko godina, mogli opet da rade svoj posao u ovom objektu.

         Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentari