Vesti Rajkovo - Majdanpek ne želi svoje skijalište

Rajkovo - Majdanpek ne želi svoje skijalište

Majdanpek | 07.11.2019. | skijanje.rs
rajkovo feb 2018 960x584

Već nekoliko godina u nazad skijalište Rajkovo ostaje na korak da se i konačno na njemu desi skijaška sezona, ali ona nekako na kraju ipak izostane. Po svemu sudeći, tako će biti i ove godine.

Objektivnu nadu u bolje dane za Rajkovo imali smo tokom ovog leta kada je vlasništvo nad Sportskim centrom u Majdanpeku (time i nad skijalištem Rajkovo) preneto sa Rudnika na Opštinu Majdanpek i dato na upravljanje opštinskom Sportskom savezu.

U Sportskom savezu Majdanpek su odmah iskazali volju i spremnost da već početkom jeseni krenu sa pripremama na skijalištu. Uz neophodnu finansijsku i svaku drugu podršku Opštine brzo i efikano su rešeni svi, pa i na izgled nepremostivi, problemi na osposobljavanju gradskog bazena. Nadali su se da će taj zamah i podršku imati i u pripremi skijališta na Rajkovu, ali ta podrška je izostala.

Proteklih nekoliko godina iz Opštine je u skijalište uloženo 4 milion dinara za sanaciju zapuštenog ski lifta, i još oko 2 miliona u kupovinu polovnog tabača... I sada kada je potrebno obezbediti tehničku proveru finkcionalnosti tabača i ski lifta, pokositi ski staze, podrška iz vrha Opštine izostaje.

Predsednik opstine Dragan Popović Pop i predsednik opštinskog odbora SNS-a, Branislav Tomić (i direktor rudnika), očigledno iz nekog razloga ne žele skijalište Rajkovo, ne žele da podrže da se na Rajkovu i konačno desi ski sezona.

Kada bi bilo želje, možda još nije kasno...

-----------------

Na naslovnoj slici pusto Rajkovo prekriveno snegom februara 2018...

Komentari