Vesti Probna nordijska takmičenja u Sočiu

Probna nordijska takmičenja u Sočiu

Sochy | 06.02.2013. | bihski.com
nord12001

Početkom februara 2013. u Sochy-u se održlo nekoliko probnih takmičenja  na  objektima izgrađenim za sportske susrete Zimskih Olimpijskih Igara 2014.godine. U centru za nordijske discipline, “RusSki Gorki”, održala su se takmičenja FIS Svetskog Kupa u Nordijskoj kombinaciji koja su ujedno bila i test za 125 m skakaonicu. Učestvovao je 71 takmičar iz 15 zemalja.

Na takmičenju u skijaškom trčanju su nastupili najbolji svetski trkači, pa i trenutno vodeci u Svetskom Kupu  koji je pobedio ove godine u Tour de Ski takmičeenju, Alexander Legkov (RUS), zatim Olimpijski sampioni i pobednici u Svetskom Kupu, Petter Northug i Marit Bjoergen obijica iz Norveske, zatim Dario Colognja (SUI), Justyna Kowalczuk (POL) i mnogi drugi vrhunski takmičari iz 26 zemalja.

Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper je tim povodom izjavio: ”Nakon nekoliko godina planiranja i izgradnje Organizacioni Komitet Sochy 2014. će sada konačno imati priliku da na najvišem nivou takmičenja testira novoizgrađene sportske objekte pa i timove koji će na njima sprovoditi takmičenja ZOI iduće godine.”

Za najbolje svetske skijaše trkače i skakače ovo je takođe bila prilika da isprobaju objekte na kojim će se takmičiti za Olimpijske medalje naredne godine.
Na stazama planinskog obalskog masiva iznad Sochy-a će se nakon ovih održati i takmičenja FIS Svetskog Kupa u Freestyleu i Snowboardu od 7 do 20 februara i Finale Evropa Kupa od 10. do 17.marta 2013.godine.

Komentari