Vesti Počelo zasnežavanje u većini ski centara u okruženju

Počelo zasnežavanje u većini ski centara u okruženju

Balkan | 17.11.2018. | Skijanje.rs
staraplanina 171118 1

Sneg pada na planinskim centima u celom okruženju, od Slovenije do Makedonije. Vremenski uslovi su pogodni za proizvodnju snega, pa se trenutno osnezavaju gotovo svi ski centri koji imaju instalacije za veštački sneg. I tokom sledeće nedelje su najavljene temperature u minusu preko celog dana, pa se očekuje dalje svakodnevo osnežavanje i najava skorijeg orvaranja skijaške sezone.

Na Kopaoniku su najpre krenuli sa osnežavajem staze Karaman greben, krst i Malo jezero. Zasnžavanje je uključeno i na Staroj planini. Sneg pada na Torniku na Zlatiboru, takođe i na Brezovici. Na Divčibarama su nedavno testirali sistem, pa je za očekivati da i temo krene zasnežavanje.

Sarajevske planine, Igman, Jahorina i Trebević već su pokrivene belim pokrivačem. Sneg pada i na Vlašiću. Staze se dodatno zasnežavaju na Jahorini i Bjelašnici. Takođe i na Ravnoj planini iznad Pala je pokrenut sistem veštačkog osnežavanja.

U Crnoj Gori, sneg se zabeleo u Žabljaku na Durmitoru.

U Hrvatskoj se osnežava skijalište Sljeme.

U Sloveniji sistemi osnežavanja pokrivaju staze pravljenim  snegom na Krvacu, Rogli, ...

U Makedoniji sneg pada na Mavrovu. Tu je takođe instaliran sistem osnežavanja, pa se i tu očekuje početak proizvodnje snega.

I u Bugarskim ski centrima Bansko i Borovec pada sneg, a rade i sistemi osnežavanja.

Slike govore više od reči...

Komentari