Oprema Snowboard Hibrid daska... Kakva su iskustva u vožnji sa njom?

Hibrid daska... Kakva su iskustva u vožnji sa njom?

hybrid camber300x200

Naš poznati istruktor skijanja i snowboarda Drago Drubnić prenosi svoja iskustva sa snowboad daskom sa profilom "hibrid" i u jednoj komunikaciji na društvenoj mreži navodi:
Koncept snowboard daske "hibrid" se među poslednjima pojavio na tržištu. U skijanju takav koncept postoji već 4-5 godina. Budući da sam već skijao sa nijima freeride i bio oduševljen spektrom mogućnosti, jedva sam čekao da se tako nesto pojavi i u snowboardu. Za one koji žele da im daska istovremeno ima vrlo dobar "grip",dobar "pop" i solidan "slajd" ovo je pravi izbor. Ovo nije najbolja za početnike kojima je važnije da daska oprašta greške, kao sto su V "roker" i "flet". Ovo je koncept za ozbiljnu rekreaciju po raznovrsnom terenu.

- Hibrid je u stvari rocker i flat camber linija (W linija) u jednoj dasci? Ili ono što se zvalo banana shape?

Ništa od toga. Hibrid je daska sa kemberom u sredini a rokerom od vezova ka krajevima. Procenat kembera i rokera varira kod raznih modela. Banana nije hibrid već totalni roker ili obrnuti luk. W daska, je pokusaj hibrida, ali je u suštini kombinacija dva mala kembera ispod svakog veza. Roker na sredini daske koji odvaja ta dva mini kembera ima sasvim drugu ulogu u odnosu na pravi Hibrid. W roker i Banana, su razliciti koncepti.
Trenutno postoji 6 jako razlicitih koncepata u konstrukciji snowboarda. To su: kember, roker, ravni roker, s roker, 2s roker i hibrid.

- Znači hibrid je kember u sredini i po jedan roker na oba kraja. Kako se pokazala na zaleđenom snegu odn. ledu obzirom da nema ravnu liniju kantne?

Da, kad kažem HIBRID mislim na baš takvu dsku. Za razliku od W roker daske koja jeste pokušaj hibrida i postoji već nekoliko godina, ali nije dovoljno širok spektar uspešne upotrebe da bi se mogao zvati hibridom što u osnovi znači da bi trebao da pokaže dobre karakteristike u dve suprotne karakteristike. Po meni centralni kember i rokeri sa strane pužaju bolju platformu za uživanje ozbiljnog turiste, a za instruktore odličan izbor takođe. Odlično drži na ledu, neuporedivo je bolja od kember dasaka u dubokom snegu.

 

Galerija slika

Srodne strane
sboardpackage
Oprema za snowboard

Početnici, rekreativci i iskusni snowboarderi u zavisnosti od toga da li su se opredelili za trku ili slobodnu vožnju, koriste meku ili...

images5
Izbor snowboard opreme

Izbor odgovarajuće snowboard opreme je jedna od najvažnijih stvari, koja će veoma uticati na Vaš doživljaj snowboarding-a uopšte. Da bi se napravio pravilan...